taidan olla sopeutunut

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Vietin koko päivän Nyonissa (rakkauskaupunki). Eräs brittiläinen tyttö on asunut täällä jo viisi vuotta, ja halusi näyttää meille kaupunkia tarkemmin. Oli niin hirmuisen mukavaa. Pääsimme käymään hienossa purjeveneessä, ja sattumalta yhteen museoon oli tänään vapaa pääsy. Pukeuduin kukkatelttaan, ja hymyilin taidemaalarille. Alppien päällä oli usvaa, ja Pilvi yritti ottaa minusta ja jäätelöstä kuvaa.

Kierroksen jälkeen ajauduimme vielä pienellä porukalla ihan vain istumaan ja puhelemaan hauskaan baariin. Tai kahvilaan, en minä tiedä. Täällä on ihan erilainen kulttuuri sen suhteen. (Ja minä pidän erityisen paljon siitä kulttuurista.)

Minulla alkaa olla jokaiselle illalle ja viikonlopulle ohjelmaa, enkä enää vain pakoile huoneessani ja käytä rahojani lohturuuan ostamiseen. Tunnen olevani kotona istuessani rautatieaseman bussipysäkillä lukemassa Harry Potteria. Olen ollut täällä vasta reilut kolme viikkoa, ja silti minusta on jo ihan normaalia lukemisen ohessa käydä ostamassa herkullista omenamehua välipala-automaatista muutaman metrin päästä.

Tunnen kuuluvani tänne, täällä on hyvä olla. Saatan jopa uskaltautua Fishermeniin joku perjantai. Koska se kuuluu minun uuteen kulttuuriini. Jota rakastan.

ps, niitä ilmottautumisia otetaan nyt vastaan sähköpostiin. if you know what i mean.

5 kommenttia

 1. Tätä lukiessa tuli sellainen olo, että voi kunpa itsekin voisi olla siellä tai jossain Keski-Euroopassa ja elää juuri tuollaista elämää, istua puistossa kirjan kanssa ja käydä välillä ostamassa leipomosta tuoretta leipää, kävellä ympäriinsä ja poiketa välillä kahvilaan...Kuukausi sitten elin juuri noin, mutta vain viikon verran, ja oi kuinka kaipaankaan sitä taas.

  Ja nuo kuvat. Heti ensimmäistä katsoessani mietin, että voiko jossain oikeasti näyttää tuolta!

  Nauti, koko olemuksellasi!

  VastaaPoista
 2. ihana tietää, etä sinulla on ihanaa, teit selvästi oikean valinnan kun lähdit, vaikka se vaikeaa olikin :)

  VastaaPoista
 3. Tulee vallan hinku nähdä maailmaa nytheti itsekin. Nauti!

  VastaaPoista
 4. oih, siellä on niin auvoisan ihanaa ja kaikki teltta-vaatteet ovat parhaita. varsinkin kun syksyn monsuunisateet uhkaavat joka kulman takana voi teltan sisään piiloutua.

  VastaaPoista
 5. amanda: tänne pääsee kuitenkin aika helpolla, se on lohtu. ps, minä nautin !!

  sannero: niinpä. onneksi minulla oli ihmisiä jotka sanoivat ettet nyt vaan luovuta. nyt tuntuu niin kodilta.

  susu: lähde maailman tuuliin !!

  helmi: aaa täällä on. ja kyllä, telttavaatteet, rakkaus. mutta voi kunpa täälläkin alkaisi monsuunisateet. saisin hyvän tekosyyn ostaa takin.

  ee: voi sinua höpsö.

  VastaaPoista