iltapäivä heidin kanssa

perjantai 1. toukokuuta 2015

Turusta tuli minulle vanhempien viime syksyisen eron jälkeen paikka, johon en vaan yksinkertaisesti ainakaan vielä jaksa palata. Pari kertaa kävin joulukuussa, mutta tämän vuoden puolella en ole saanut itseäni pois Helsingistä.

Mutta tietenkin on ikävä sitä minun Turkua. On ikävä Kupittaata, kirjastoa, Sammakon kirjakauppaa, kirppareita ja joskus jopa niitä paria hyvää päivää yliopistolla. Suurin ikävä on kuitenkin sinne jääneitä ystäviä. Keskiviikkona sain kuitenkin viettää iltapäivän Heidin kanssa. (Ja Heidi toi Turusta ilosanoman: Helsinkiin on kuulemma tulossa Pizzarium!!!)

Heidi on ihana. (Pizzarium hyvänä kakkosena.)

Meillä on aina ihan omat juttumme ja seikkailumme. Koska Heidi ymmärtää postikorttien, tarrojen ja washiteippien ihanuuden, oli ihanaa päästä esittelemään sille nämä kolme kliseistä Helsinki-kohdetta: Pino, Papershop ja Moko.

Paras ruokavinkkini Helsingin keskustaan: Fazerin salaatti kahdella valitsemallasi täytteellä, 9.90e. Päälle saa kauhoa leipäkuutioita, paahdettua sipulia ja siemeniä. Hyvä kun saa kaiken mahtumaan masuun. Fazerilla on vaan se huono puoli, että niiden kakut on auttamattoman vetisiä ja mitäänsanomattomia, mutta toisaalta, sehän tarkoittaa vain sitä, että pääsee kakulle toiseen kahvilaan!

8 kommenttia

 1. Opiskelijat maksaa 9€ salaatista? Käsittämätöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :---D aika monella meni varmaan vaikka eilen toi raha aika nopeasti ihan vaan alkoholiin joten enköhän mäkin pysty syömään kympin salaatin

   Poista
  2. sanoppa muuta! minua aina jotenki huvitti (ja hieman ärsyttikin), miten porukka yliopistolla päivitteli jotain 10 senttiä kallistunutta suklaapatukkaa sen jälkeen ku olivat viikonloppuna kaataneet satasen kurkusta alas. samoin mekkojen ostaminen opiskelijabudjetilla oli jostain syystä paljon kamalampaa ku pussikaljoihin "sijoittaminen". mie en tuomitse juomista, se on täysin jokasen oma asia ja kyllähän miekin joskus somersbyn korkkaan, mutta pitäis muistaa, että nämä on aina priorisointikysymyksiä. jotkut laittaa rahansa postikortteihin ja kakkuihin, jotkut kosteaan viikonloppuun ja molemmilla voi olla ihan yhtä kivaa.

   Poista
  3. Jos täällä voisi tykätä kommenteista, niin Tiina saisi nyt niin ison peukun! Joskus kymppi menee salaattiin, joskus mekkoon, joskus johonkin muuhun. Eniten tuntuu rahaongelmia olevan niillä, joiden rahat kuluvat nesteisiin.

   Poista
  4. muistan aina turussa kun maksoin vuokraa 500e, että miten sitä nyt mitenkään voi sellaiseen olla varaa. vaikka näillä samoilla ihmisillä taatusti meni ton viidensadan ja oman vuokransa erotus kuukaudessa siihen alkoholiin.

   mä juon ihan äärimmäisen vähän mutten todellakaan siis sano etteikö kukaan muukaan saisi juhlia ja käyttää rahojaan miten haluaa. mutta kun ei laita rahojaan juhlimiseen niin sitten sitä riittää vähän paremmin kympin salaattiin ja on helpompaa nostaa se 20e seteli viikonlopun kirppiskierrokselle. ja tässä tuli sopivasti esille nyt toinen SUURI säästökohde: vaatteet. välillä tulee kannettua niitä monkin kassejakin kotiin, mutta suurin osa mun vaatekaapista on kirpparilta ja taas voi vähän helpommin mennä sinne brunssille tai ostaa parempaa ruokaa kotiin.

   Poista
 2. Oli ihanaa, tulen uudestaan seikkailemaan!

  Ja oli muuten tosi hyvä ja iso salaatti, ihan mielelläni maksoin siitä sen kympin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joskus mennään vielä fazerin brunssillekin sitten!

   nam nam nam

   Poista
 3. sitä en oo muuten ehkä maistanutkaan kun ei tainnut olla tarjolla kun kerran oltiin siskon kanssa siellä brunssilla. muuten taidettiin kyllä aika kattavasti maistaa kaikki vaihtoehdot läpi. ei ne huonoja ole mutta muualla on parempia!

  VastaaPoista