jeminan erittäin tapahtumarikas ja inspiroiva päivä

perjantai 5. lokakuuta 2012


7.30 Herätyskello soi.
8.00 zZZzz


8.30 Jotenkin ihmeellisesti olen alle puolessa tunnissa ehtinyt (jopa suihkun kautta) yliopistolle demoihin. Koska olen tehnyt suurimman osan tehtävistä, kirjoitan kalenteriin mitä mukaan Jyväskylään -listaa.
9.00 Demot jatkuu, onneksi on teetä.


9.30 Ajelen hissillä.
10.00 Hajoilen funktion raja-arvoille Educariumin kirjastossa.


10.30 Hajoilen funktion raja-arvoille luennolla.
11.00 Tarvitsen suklaapatukan, koska tee ei näköjään yksin riittänyt aamupalaksi.


11.30 Analyysin luennolla edelleen.
12.00 Huomaan kirjastossa söpön kiinan oppikirjan, selainen sitä, ja päätän, etten aio opetella sanaakaan.


12.30 Sisäistän oppimaani, ja otan kuvia peurasormuksestani, joka sai matikkapojissa aikaan hämmennystä. Eikö tuo ole aika hankala.
13.00 Lounastan Macciavellissä. Olisi pitänyt luottaa siihen, että juustoinen ei yleensä lupaa hyvää minkään ruuan yhteydessä. Onneksi on kokis.


13.30 Tuntosarveni sanovat, että kohta sataa vettä, joten lähden polkemaan ICT-talolle. Hymyilen kun pääsen juuri ja juuri sateen alta pois.
14.00 Teen huomisaamun demoja ICT-talolla.

Selvennyksen vuoksi: demot ovat siis viikottaisia laskuharjoituksia, jotka on/olisi syytä tehdä kunnolla. Minulla on kaksi matematiikan kurssia, joten lasken kahdet demot (2 x 6-7 tehtävää), viikossa. ICT-talo on taas nörttikeskus kampuksen ulkopuolella. Opiskelen siellä tietojenkäsittelytiedettä.


14.30 Neulon sukkaa informaatioteknologian luennolla. Tylsistyttää, sillä vaikka aihe on kiinnostava, niin ärsyttää kun ei itse pääse tekemään mitään. Pitää vain kuunnella!
15.00 Koittaa luentotauko, päätän lähteä takaisin yliopistolle Matikkapajaan laskemaan demoja. Käy kuitenkin ilmi, että ulkona sataa aika helvetin paljon, joten teen mukavuudenhaluisen ratkaisun ja poljen kotiin suojaan.


15.30 Sateesta toipumiseksi keitän teetä ja teen voileipiä. Parasta yksinasumisessa: saa ottaa kaksi kinkkuviipaletta ilman, että kukaan märmättää olan takana. Sama pätee myös ainakin raejuustoon, mysliin, jugurttiin, tonnikalaan ja appelsiinimehuun.
16.00 Katson Hart of Dixietä.


16.30 Päätä särkee, joten lähden sadetakin kanssa raittiiseen syksyilmaan.
17.00 Suuntaan kirjastoon.


17.30 Lasken kirjaston rauhassa. Samassa pöydässä istuu mies, joka lukee jotakin aselehteä "väärä lääkitys"-pipo päässä. Kirjoitan aiheesta pelokkaan hauskan Facebook-päivityksen.
18.00 Otan merkityksettömiä kuvia kengistäni kauppatorilla.


18.30 Otan merkityksettömiä kuvia kengistäni kävelykadulla. Löysin Anttilasta kaiken mitä odotinkin löytäväni, joten päätän suunnata perinteikkään kirjakauppahaahuilun kautta kotiin
19.00 Puolentoista kilometrin kävelymatka Kauppatorilta kotiin tuntuu ihan ylitsepääsemättömältä esteeltä...


19.30 Jatkan Hart of Dixien katsomista.
20.00 Tiskaan, koska järki sanoo, että maanantaina on kivempi tulla kotiin, kun keittiössä ei odota haju.


20.30 Innostun pyykkäämään, vaihtamaan lakanat, siivoamaan vaatehuonetta, järjestelemään papereita, polttamaan kynttilöitä, maksamaan laskuja, silittämään paitoja ja kuuntelemaan Antti Tuiskun Valoista kirkkain -biisiä repeatilla.
21.00 Kirjoitan kirjeen.


21.30 Levitän pyykkejä.
0.00 Yksi kuva nyt äkkiä vielä jostain, joo, tää on ihan loistava.   

18 kommenttia

 1. Voi että mikä postaus, aivan ihana! Tällasia lisäääää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oikeastiko? mun mielestä tää vaikutti niin älyttömän tylsälle, minä vaan laskin ja söin koko päivän :--D

   Poista
 2. En uskonut ajattelevani näin, mutta noi laskut näyttää kivoilta. Lopetin nimittäin matematiikasta tykkäämisen muutama vuosi sitten yliopiston pakollisilla matematiikan kursseilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun mielestä ne ei näytä kovinkaan kivoilta mutta kyllä jotain tässä on alkanut tapahtua kun pikkuhiljaa alkaa ymmärtämään tätä uutta tapaa tehdä matematiikkaa.

   Poista
 3. I like ! Noi syyspostimerkit on muuten ihan tajuttoman hienoja ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin onkin, menee niin söpösti kaikenlaisiin kirjeisiin hihi

   Poista
 4. huomaan ylikäyttäväni sanaa inspiroiva ja tunnelmallinen, mutta ne kyllä kuvaavat tätäkin postausta niin hyvin ! nämä kuvat saa minut aina rakastamaan matikkaa vaan enemmän ja enemmän! ps. tuo penaali on aivan täydellisen värinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. matematiikka on hämmentävää. minulla on vielä vähän viha-rakkaussuhde tähän touhuun... mutta kai jotain kertoo se että oikeasti haluan käyttää näin paljon aikaa tähän opiskeluun

   Poista
 5. missä on liketysnappi kun sitä tarvisi!!

  VastaaPoista
 6. Voi tämä postaus on ihanin missään blogissa aikoihin! Oon salaa ihan tosi kateellinen että saat opiskella matikkaa. Toisaalta mietin että tuleeko musta ikinä olemaan siihen (koska harkitsen vakavasti arkkitehtuurin opiskelun lopettamista ja matikan aloittamista ensi syksynä) että aina pitäisi jaksaa laskea. Matikka on ihanaa ja kiehtovaa... mutta aina.... saa nähdä.

  Eniveis, oot tavattoman ihanan oloinen ihminen ja sun elämä vaikuttaa suloistakin suloisemmalta. Ja tämä postaus (kuten suurin osa muistakin postauksistasi, mutta tämä nyt erityisesti) on aivan ihanan valloittava.

  VastaaPoista
 7. voi miten söpö postaus! ja voih siulla on tuommoset 5o-luvun keittiönkaapistot, miekin haluan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ne on maailman ihanimmat <3 voisin joskus tehdä jeminan keittiönkaapit -postauksen...

   Poista
 8. Tosi ihana arkinen postaus :) Oot ahkera opiskelija!

  VastaaPoista
 9. pitää valita pääaine oikein

  VastaaPoista
 10. ala keräämään omaa postikorttiseinää hihi! menee vähän aikaa mutta jokainen kortti on aina yhtä ilahduttava kun tulee sateen kastelemana koulusta

  VastaaPoista
 11. Mistä olet hankkinut punaisen leikkuulautasi? Metsästin sellaista monesta paikkaa, mutta kaikkialla tuntui olevan vain valkoisia ja sinisiä.

  VastaaPoista