kyllä, tämäkin on postaus, jossa puhun sveitsistä

sunnuntai 21. elokuuta 2011Tänään opin, ettei pienelle pojalle kannata näyttää tietokonepelejä vaikka ne kuinka olisivatkin opettavaisia. Ei se ymmärrä, että joskus on lopetettava. Ja sitten se tuli vihaiseksi. (Ymmärrän kyllä hänen tunteensa...)

Tänään opin myös miten käynnistän auton, joka on valmistettu 25 vuotta sen jälkeen kuin punainen Corolla kotona. Opin mistä löydän kirjakaupan. Manorin yläkerrassa on sekä papeterie, paperiosasto, että käsityöosasto. Jälkimmäisen ranskankielisen nimen unohdin.

Osaan myös sanoa, että je suis une fille finlandaise et je ne parle pas française. Pardon, pardon. Osaan myös sanoa, että bonjour, iso laitti kokis, eiku, voi vittu, big coke, grande, the biggest one, s'il vous plaît, pardon, pardon, oui, oui, oui, merci, merci, au revoir.

Söin myös parsaa, koska täytyyhän minun nyt näyttää mallia pienelle pojalle. Oui, oui, tietenkin otan.

Ostin siniset kengät, joiden pohjallisissa on kukkia. 12,90Fr, laitoin sen heti kotiin päästyäni taulukkolaskentaohjelmaani. Jonka mukaan talouteni on tällä hetkellä 54,85Fr häviöllä. Koska Visa-laskut lähetetään?

Ripustin eilen illalla kattoon karnevaalilippuni. Olisin halunnut tietää host-isän ajatukset ne nähdessään.

Olen oppinut paljon, joten ajattelin säärien sheivauksenkin onnistuvan. Sanotaanko, että taidan jatkaa legginssilinjalla huomennakin.

Lupasivat jotakin +36 huomiseksi.

7 kommenttia

 1. bonjour, iso laitti kokis, eiku, voi vittu, big coke, grande, the biggest one, s'il vous plaît, pardon, pardon, oui, oui, oui, merci, merci, au revoir.

  :'-- D voi sinua jemina

  VastaaPoista
 2. jemina en kestä! näyttää niin kivalle siellä
  voivoivoi en vaa käsitä että oot toisessa maassa. tuntuu ku oisit vaan turussa ihan outoa!!

  VastaaPoista

 3. Olet sinä vain niin mahtava. Oikeasti.
  Voin vain kuvitella, miten paljon kaikkea siellä näet ja koet...tähän kirjoitukseesi pääsi varmasti vain pieni hippunen siitä kaikesta. Hui hui. HUI. Ihanaa. Toivon koko kettusydämeni pohjasta, että sinun Sveitsi-ajastasi tulee parhautta. Minun sisälläni ihan hykertelee, kun ajattelen sinun todella olevan siellä nyt!

  ps. toivon myös näkeväni maisemakuvia tulevaisuudessa!

  terveisin kettu

  VastaaPoista
 4. tuitui pupu oot paras. ensi keskiviikkona päivällä oui skype?

  VastaaPoista
 5. Minä haluan nähdä sitten huoneesta kokonaisia kuviakin! Aaaa, en malta odottaa!

  VastaaPoista
 6. voi voi voi. saat sveitsin kuullostamaan niin ihanalta että minun alkaa iha kamalasti tehdä mieli keski-eurooppaan ! oi näen silmissä vaan sellaisen syksyisen ihanuuden <3

  VastaaPoista
 7. Tässä istuskelen ikea-tuolissani ja katselen kello kahden liikennettä Itäisellä Pitkälläkadulla. Yläkerrassa on porattu koko päivä ja naapurirapusta heitellään wc-pönttöjä roskalavalle. Ihanaa, mikään ei ole mukavamman kuuloista.

  Toisaalta: Mokkula toimii ja Tiuhti ja Viuhti mukissa on kahvia. Minä asun Turussa ja sinä Sveitsissä (onko sillä kaupungilla joku nimikin? En muista)

  olet kiva t. RRRRiina

  VastaaPoista