kuuletko äänet rumpujen!

lauantai 31. lokakuuta 2015

Nyt ajattelin vain kirjoittaa.

Ensinnäkin, palasin leiriltä ja siihen yhdistetyltä Turun reissulta kaksi viikkoa sitten maanantaina. Kuume nousi täsmälleen sillä hetkellä kun astuin Turussa junaan. Olen sairastanut vielä tämänkin viikon, maanantaina kyllä olin koulussa kun uusi jakso alkoi, mutta loppuviikon olen ollut peiton alla. Ärsyttää olla sairaana, ja olen alkanut tosissani harkita nielurisaleikkausta - tätä tulehduskierrettä kun on jatkunut jo niin monta vuotta. Ero entiseen on nyt vain siinä, että tänä syksynä oikeasti haluaisin parantua. Ennen kipeänä olo on vaan mahdollistanut sen, ettei tarvitse mennä töihin tai kouluun - ja syy siihen haluttomuuteen on ollut masennus. Viikkoja kestäneet flunssat ovat vaan antaneet tekosyyn olla kotona ilman, että yrittäisi tehdä masennukselle mitään.

Ja kun nyt olen tehnyt masennukselle jotain. Tänään aamulla vaaka näytti vihdoin sellaista lukemaa, joka veti painoindeksin normaalin puolelle. Olen pudottanut painostani yli neljäsosan, joten ei ihmekään jos sekä keho että mieli tuntuvat kevyemmiltä. En voi tietenkään vielä pysähtyä tähän lukemaan: nythän periaatteessa pelkkä pullollinen vettä nostaa painon hetkellisesti ylipainon puolelle. Tavoitteeni on päästä reilusti normaalipainon puolelle, niin ettei kilon tai parin heitto siirrä minua takaisin sinne ikävämpään kategoriaan.

Toinen tavoitteeni on liikunta. En tiedä vielä, että mitä, miten tai milloin, mutta jotenkin minun on kuitenkin opeteltava miten saavuttaa normaalin painoindeksin lisäksi myös muita jaksamiseen vaikuttavia tekijöitä. Miten minusta tulisi vahvempi? Miten taltutan sen liikuntaan liittyvän ahdistushirviön? Miten jaksaisin rappuset paremmin, miten jaksaisin jopa juosta? (Yksi unelma olisi oikeasti osata ja jaksaa juosta, koska juoksijat näyttävät aina ihan todella onnellisilta maaliviivan jälkeen otetuissa kuvissa!)

Tiedän pitäväni vesijuoksusta, joten varmastikin aloitan siitä. En aio pakottaa itseäni vieläkään minnekään salille, vaikka sekin kyllä jollakin kummalla tavalla kiehtoisi. Siihen touhuun tarvitsisin vaan kyllä jonkun ihmisen auttamaan, ainakin alkuun! Eihän minulla ole pienintäkään ajatusta miten treenata, varsinkaan itseäni loukkaamatta. Meillä on käsittääkseni tuossa liikuntahallilla todella hyvä ja halpa kaupungin kuntosali, mutta niin, mitä ihmettä siellä sitten kuuluisi tehdä. Apua ja personal trainereita otetaan vastaan.

4 kommenttia

 1. Hei, ja onnea saavutuksesta! Tsekkaa ihmeessä kaupungin NYT liikunta -tarjonta: http://nytliikunta.fi/ Siellä on vaikka mitä maksuttomia tunteja, voi käydä kokeilemassa monia eri juttuja, että tuntuisiko joku omalta. :)

  VastaaPoista
 2. Pirkkolassa ihan Maunulan lähellä on kolme tosi hyvää liikuntamahista. Uimahalli, uimahallin kuntosali ja kolmen kilometrin pururata. Uiminen on jotein alle kolme euroa kerta ja kuntosalikäyntiin sisältyisi myös uintimahis. Pururata on tosi kiva, se on ihanan metsäinen vaikka onkin kaikkien isojen teiden välissä.

  Kannattaa ensin vaikka kävellä pururadalle ja se kerran ympäri, sitten jos jaksaa juosta niin siinä on tosi hyvin oikomismahdollisuuksia jos ei koko kierrosta jaksa juostakaan. Ylämäet on vähän rankkoja, mutta niiden vastapainoksi sitten on alamäkiä, jotka jaksaa paremmin.

  Kuntosalille kannattaa mennä päivällä, silloin siellä on lähinnä eläkeläisiä. Siellä voi ensin lämmitellä pyörällä tai juoksumatolla ja sitten tehdä niillä painoilla ja laitteilla mitä haluaa. Kannattaa kokeilla ja lukea ohjeita niihin. Jäähallillakin on kuntosali, mutta siellä käy kai vähän sitten sellaista jääkiekkoilijampaa porukkaa.

  Uimahallissa on iso osa altaasta varattu vain vesijuoksijoiden käyttöön ja sieltä saa lainata vöitä. Uintiratojakin on yleensä useampi, ellei ole joku koululaisryhmä tai uimakoulu juuri samaan aikaan. Voi vaikka ensin vesijuosta tietyn aikamäärän tai uida tietyn metrimäärän kunnon mukaan. Vesijuoksu on kivempaa kaverin kanssa, koska siinä voi jutella samalla kuten kaikki mummot tekee. Uimahallissa on myös vesiliukumäki ja se on aika hauskaa.

  Oon käynyt Pirkkolassa ihan pienestä ja suosittelen. Ehkä voisin uskaltautua lenkkiseuraksikin.
  t. ujo lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei ujo lukija!

   pirkkola on tosi lähellä meitä ja olen sitä pururataa varsinkin nyt tänä kesänä pyörinyt aika tehokkaasti ympäri! uimahallikin on tuttu, tykkään siitä hallista paljon enemmän kuin vaikka mäkelänrinteestä. nytkin lupasin toimintaterapeutille että yritän alkaa käydä vesijuoksemassa, mutta nyt taas iski ensin korvatulehdus ja eilen löytyi poskiontelon tulehdus. harmittaa mutta täytyy vaan toivoa että ne taas tästä lähtevät levolla ja kassillisella lääkkeitä.

   päivisin en pääse salille, koska olen kaikki päivät koulussa. :( en ole käynyt edes katsomassa sitä pirkkolan kuntosalia, ehkä pitäisi joskus käydä! tuolla 2.50 eurolla (opiskelija) ei minusta pääse salille, mutta tuskin sekään on kovin kallis lysti.

   ps en osaa uida hehe
   pps tule kahvilakerhoon

   Poista
 3. Pikaista paranemista! Marrasterveisin tuikku

  VastaaPoista