helsinki on koti

lauantai 3. lokakuuta 2015Tänään teimme pikareissun Turkuun. Oli pienet ja kauniit hautajaiset. Söimme Stockmannin ravintolassa lohta ja lehtipihvejä, siellä isoäitikin on syönyt niin monet lohisopat tukka nätisti laitettuna.

Turku on kaunis, mutta kaksi vuotta Helsingissä ovat tehneet tehtävänsä. Ikävöin Turkuun vain ystävien vuoksi, en enää katujen, kauppatorin tai kirjaston takia. Helsingissä on koti ja perhe, ja ajatus Turkuun palaamisesta oikeastaan vain naurattaa.

Aiheeseen sopivasti liittyen kuvia ihan vaan Helsingistä.

Kodista.

2 kommenttia

  1. Helsinki on koti. Minullekin, vaikka olen ollut jo kaksi vuotta poissa, eikä paluulippua ole vielä ehkä vuosiin. Ei haittaa, siellä se odottaa.

    VastaaPoista
  2. Minulle Turku on aina koti. En minä enää sinne juuri ikävöi, nykyään riittää ajatus, että se on kyllä siellä. Minä ja Helsinkikin olemme oppineet pikkuhiljaa sietämään toisiamme, ja nykyään pidän elämästäni täällä keltaisessa talossa, pupujen kansoittaman pihan ympäröimänä. Turku on silti aina Turku. Tuo sekä ihanien että kivuliaiden muistojen koti, johon vielä joskus muutan takaisin.

    VastaaPoista