jeminan keittiössä: kasvissose

torstai 10. tammikuuta 2013



Tällä viikolla Jeminan keittiössä on soseutettu juureksia. Kuten kaikissa muissakin lifestyle-blogeissa. Tämä on hyvää jatkoa uudenvuoden lupaukselleni: ruokaa omassa keittiössä. Joka viikko pitää tehdä jotain, mitä ei vielä ole tämän haasteen puitteissa tehnyt. Ja jotten pääse luistamaan tästä, raportoin annoksista blogiin.

Minä tykkään enemmän tuollaisesta vähän muusimaisemmasta soseesta, johon saa jäädä sattumia.

Tähän satsiin käytin yhden bataatin, neljä perunaa ja kaksi porkkanaa.
1. Kuoritaan ja pilkotaan!
2. Keitetään ne pehmeiksi ja kaadetaan keitinvesi pois.
3. Lämmitetään vähän maitoa, korkeintaan pari desiä.
4. Lisätään se juuresten joukkoon ja hurautetaan sähkövatkaimella soseeksi. Ei tarvita siis sauvasekoitinta! Minulta ei ainakaan nimittäin löydy sellaista.
5. Lisätään joukkoon sopivasti suolaa ja haluttaessa voita.
6. Tarjoillaan söpösti raejuuston ja basilikan kanssa - jos sose ikinä ehtii kattilasta lautaselle asti, minulla on ainakin vaikeuksia malttaa syömisen kanssa, kun on näin hyvää!

16 kommenttia

  1. Ihanan söpö annos! :) (Tällein truulihansyöjäkin herkistyy ja kuvittelee,että toi vois olla aika hyvää. :DD)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. liha on hyvää mutta kasvikset parempia! varsinkin kun ymmärtää ettei kasvikset tarkoita vaan yliopistoruokalan vihersalaattia!

      Poista
  2. nämä osiot ovat niin kivoja :) muutenkin hauskaa, kun sulta tulee kuvapostauksia (upeita kuvia, muuten) ja sitten näitä tekstipainotteisempiakin - tykkään sun kirjoitustyylistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi että kiva että tykkäät osio-ideasta! ne on jo nyt onnistuneet "haastamaan" mua ja tekemään juttuja. en muuten ikinä opettelisi tekemään ruokaa tai kuvaamaan postia. puhumattakaan turku-osiosta, pelkään ihan hirveästi kuvata ja kysellä kivoissa paikoissa, mutta nyt on vähän niin kuin "pakko"!

      ps mun mielestä mun kuvat on huonoja :(

      Poista
  3. voi että, tätä täytyy kokeilla vielä tämän viikon aikana! yleensä en erityisemmin pelkästä kasvisruuasta välitä, mutta tämä näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja voihan tuota syödä lisukkeena ja laittaa viereen vaikka sitä lihaa!

      Poista
  4. Luojan kiitos ei ole sauvasekoitinta, sillä ainakin perunasta sauvasekoitin tekee soseen sijaan kuvottavaa liisteriä!

    Ei kannata siis sitä käyttää tässä tilanteessa, vaikka sellainen olisikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi Eino, sinä ruokapelastajani.

      tosin en tiedä mitä uskoa sun suusta jos juot punaista maitoa rakkaudella!?!

      Poista
  5. nätti kuva ja annos (kauniisti aseteltuna ruoka maistuu niin paljon paremmalta). vinkki: ei kannata kaataa kaikkea keitinvettä pois; jätä hiukan, vatkaa vähän (niin että rakenne rikkoutuu), lisää maito+voi tai kerma ja vatkaa sileämmäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näin kokeilen siis ensi kerralla! tää "resepti" on vaan vähän semmoinen jostain takaraivosta ilmaantunut, muistelin miten äiti tekee perunamuusia ja ajattelin että sopii tähänkin samat taktiikat :D

      Poista
  6. löysin sun blogin ja ihastuin heti sun ideoihin, söpöön tyyliin ja ja kaikkeen! vaikutat aidolta ja vilpittömästi ystävälliseltä tyypiltä :-) miten oot löytäny sun kaikki kirjekaverit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi ihana kommentti, kiitos paljon! :)) kirjekavereita löytää vaikkapa postcrossing.comin forumilta tai sitten jostain postcrossing-tyypeistä tuleekin pidempiaikaisia ystäviä. mulla on kyllä tosin vaan ihan pari kirjekaveria, suurin osa postista on ihan sitä normipostcrossingia!

      ja vinkkinä, ystäväni maija laittoi ihan instagramiin että kuka haluaa kirjekaverin, hashtagasi #snailmail #penpals, jotain tälläistä, ja löysi!

      Poista
  7. tein tänään ,ahnam ihanaa ! ja täyttävää !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kun kiva! ja on niin kiva kun voi aina ostaa vähän eri aineet. ja varmaan voisi varmaan laittaa paljon muitakin juttuja, mausteita ja yrttejä ja sellaista. jos vaan osaisi :--d minä en osaa haha

      Poista
  8. voi, sait mut innostumaan tekemään taas pitkästä aikaa kasvisruokaa! Tein tota perjantaina(lisäsin ohjeeseen kukkakaalia ja taivaallista norjalaista tuorejuustoa :)), ja älyttömän hyvää tuli! Tosin mulla oli oli vähän ongelmia, kun mun käsivatkain eikä tehosekoitin suostunut yhteistyöhön. Onneksi kuitenkin tarinalla oli onnellinen loppu, kun kaverini tuli ritarillisesti pelastamaan mun sosekeiton sauvasekoittimensa kanssa :D ps. blogisi on niin suloinen! Musta on niin hauska katella sun kaikkia kotijuttuja täältä, kun oon suurinpiirtein samaan aikaan muuttanut omilleni kuin sinäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuorejuustoa! kuulostaa taivaalliselta, koitan ensi kerralla! (eli varmaan huomenna kun rakastan tota niin paljon).

      kotijutut on parhaita juttuja!

      Poista