elokuvia

torstai 3. tammikuuta 2013

Keskiviikon kulttuuriosio torstaina, fail heti näin alkuun. Mutta kelpaako selitykseksi, että Maija on tulossa juuri parasta aikaa kohti Turkua, ja olin tästä eilen niin innoissani, etten saanut kirjoitettua?*

Mutta, kulttuuriosion tarkoituksena on olla niin äärimmäisen löyhästi määritelty, että sen puitteissa saa kirjoittaa lähes mistä vain. Tällä kertaa kirjoitan elokuvista, joita olen viime päivinä katsonut. Aloitan The Best Exotic Marigold Hotelista, jonka oletin olevan vain hassunhauska komedia, mutta joka osoittautuikin yllättäen liikuttavaksi ja ajatuksia herättäväksi kertomukseksi.Seitsemän eläkeikäistä brittiä lähtevät rohkeasti Intiaan, mutta määränpäässä ei odotakaan yhtä loistokas paratiisi, mitä mainokset ovat antaneet ymmärtää. Alkuasetelma on herkullinen, ja antoi ainakin minun odottaa ihan vääriä juonenkäänteitä. Hyvä niin, koska nämä tarinat menevät sydämeen, ja onnistuvat yllättämään vielä viimeisilläkin minuuteilla.Sitten katsoin Rock of Agesin - no, visuaalisesti upea, mutta siihen se jäikin. Tom Cruise niissä nahkahousuissaan... ei jotenkin iskenyt minuun. Oudolta tuntui myös Magic Mike, tarina vatsalihasten takana oli ihan liian pliisu ja ennalta-arvattava. Enkä edelleenkään tiedä, että oliko se Mike tosissaan niiden huonekalujensa kanssa vai ei, kertokaa nyt joku!

Mutta näiden jälkeen dvd-asemaan pujahti Milk.Se oli täydellinen elokuva. Harvey Milk oli tietenkin erityisesti juuri homoliikkeen suuria nimiä, mutta jokainen, jolla on edes pienenpienen osan verran sitä samaa intohimoa ja ehdottomuutta kuin mitä hänellä oli, voi olla onnellinen.


Taistele hyvän puolesta. Edes hetken.

Nyt katsomme LOLin...

*) Oikeasti tein muffineita, söin niitä, katsoin Bridget Jonesin (ensimmäistä kertaa wait what) ja menin nukkumaan. Kolmelta yöllä juteltuani ensin Maijan kanssa tärkeistä asioista, ja pelattuani liian monta erää Bearadisea.

2 kommenttia

  1. Mäki katsoin Bridget Jonesin ekaa kertaa ennen joulua! Tai okei, YRITIN katsoa. Luovutin, surkea esitys. Vaikka Hugh Grant on ihana mies!

    VastaaPoista