hipsterelämää Turussa: BrownZ

perjantai 18. tammikuuta 2013

Turkulaiset mitä luultavimmin tuntevat periturkulaiset GreenZ-salaattiravintolat, joita tällä hetkellä on täällä jo peräti kolmin kappalein. BrownZ kuuluu tämän saman yrityksen alle, mutta konsepti on hieman erilainen: siinä missä GreenZeissä nautitaan salaateista, on BrownZin tiski täytetty toinen toistaan herkullisimmilla leivonnaisilla.

Kaikki tehdään paikan päällä omassa keittiössä, ja kahvit tulevat Turun Kahvipaahtimolta. Kuvassa näkyvä kolmen suklaan kakku oli herkullista. Tosin, pohjan rakenne oli vähän hassu, mikä ei onneksi kuitenkaan haitannut nautintoa. Kaakao oli hyvää, ja hymyilytti kun erikseen kysyttiin, että saako laittaa kermavaahtoa ja suklaakastiketta (sai), yleensähän noista ekstraherkuista saa maksaa naurettavia lisähintoja.

Hyvät on herkut ja kahvejakin näytetään muualla netissä kehuttavan. Ongelmahan tässä nyt vain on se, että BrownZ sijaitsee Hansa Food Courtissa Kultatalon kolmannessa kerroksessa. Kyseinen food court nimittäin on kliinisin ravintolamaailma varmaankin ikinä, niin että mäkkärissä on aamuyölläkin enemmän tunnelmaa. Toivottavasti BrownZ laskeutuisi lähitulevaisuudessa katutasoon niin, että leipureiden ja baristojen työ saisi arvoisensa puitteet. Sama koskee myös Pizzariumia, joka katutasossa, omassa liiketilassaan nousisi vielä ylemmäs ihanuudessaan.

15 kommenttia

 1. hei nää sun turkuhipsuttelupostaukset on mahtavia, kun en oo jaksanut tutustua tähän uuteen kotikaupunkiin yhtään sen syvemmin, keep it rollin'! Luulin esim että tää BrownZ on joku jenkeistä adoptoitu franchisingketju kumipullineen, mut ei, jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee, mulla on pitkä lista paikkoja esiteltäväksi !

   Poista
 2. BrownZ on kyllä ihana! Kävisin ehdottomasti useammin siellä, jos se sijaitsisi jossain muualla.. Jotenkin se Hansan ravintolamaailma ei houkuttele yhtään :S Pizzariumia en vielä ole testannut, mutta pakko käydä joku kerta kun sitä on niin paljon kehuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuka on oikeasti suunnitellut sen ravintolamaailman? se on niin ankea paikka että tekee mieli mennä sinne jonkun värikkään maalin kanssa ja vetästä muutamat seinät sillä. lisätä ehkä vähän mattoja ja parit tunnelmavalot. mitä vaan!

   pizzarium on loistava!

   Poista
 3. Nämä siun postaukset saa miut toivomaan että asuisin Turussa. En tiedä onko se hyvä vai huono juttu, koska toisaalta viihdyn siellä missä olen juuri nyt mutta toisaalta voiko Turkuun haluaminen olla mitenkään huono asia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkuun haluamisessa ei ole mitään huonoa, mutta älä nyt ainakaan BrownZIn takia tänne lähde... :D

   Poista
 4. Musta toi on ihan hirveän ankea kahvila. :-( Sen kerran kun kävin, maksoin vaan itteni kipeäksi pahasta perussuodatinkahvista, ja palvelukin oli aika töykeää.

  Toisaalta siitäkin on jo jonkun verran aikaa, ni onhan ne voinu kehittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no faktahan tietysti on se, että tämä on kauppakeskuskahvila, ei siitä mihinkään pääse. mutta täytyy oikeasti arvostaa sitä että tarjolla ei ole niitä pakastettuja (tänään täällä paistettuja!!!) sokeriklönttejä, joita vaikkapa arnoldsissa tai muussa ketjukahvilassa lämmitellään.

   täytyy testata juustokakkupuoli vielä, se on aina tärkeintä :D

   Poista
  2. Luulen myös, että oot kyllä siinä ihan oikeassa, että kivempi tuo oisi jossain muualla kun siellä steriilissä hallissa.. Minä kuitenkin oon kahvin suhteen kriittisin ja esim. siellä Arnoldsilla on parempi kahvi kun mitä tuolla sain. Ehkä tonne pitää mennä syömään vaan niitä leivonnaisia mennä kahville johonki muualle..

   Ootko koskaan käynyt Voltairessa Aninkaistenkadulla? :)

   Poista
  3. mä en taas osaa juoda kahvia ollenkaan, en varmaan vaan ole maistanut oikeaa kahvia - ainoa mielikuvani kahvista on se kun on pienenä luullut jotain perussumppia kokikseksi ja juonut vahingossa sitä :(

   Voltaireen tutustutaan Helmin kanssa ensi viikolla, ehkäpä postaan siitä ensi viikolla sitten :--D

   Poista
  4. Kyseessä on niinkin huonoa kahvia kuin mitä Artissakin tarjotaan. Saman tasoisilla kahveilla on voitettu viimeiset 6 vuotta Suomen Barista-tittelit, joten mitään perus sumppia ei ole tarjolla. Samoin vuoden 2012 vuoden Barista on kuulemma kouluttanut Brownzin työntekijät. On tietenkin eri asia jos on tottunut automaattikahveihin.

   Poista
  5. mä vähän mietinkin että miten ne kahvit huonoja voisi olla kun tuolta Kahvipaahtimon sivuilta luin juuri että Artissakin niitä käytetään. mutta kuten sanoin, mä en osaa kahveista sanoa mitään kun itse en juo!

   toivottavasti julia nyt uskaltautuu uudestaan brownziin!

   Poista
  6. oui oui!

   ja me opiskellaan helmin kanssa innokkaina espanjaa (jemina tuu espanjan kurssille, en mää, siitä saa viis opintopistettä, MIHIN TULEN)

   julia perustetaan kahvilaseura!

   Poista
  7. Sit sun ainakin pitää opetella juomaan kahvia!

   Poista
  8. oooh,voltairepostausta odotellessa, se omistajamies on ihan mahtava ja niin hyvää kaakaota :))

   Poista