matkavinkkejä kaivataan!

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011Ensi postauksessa tulee olemaan uusia kuvia, ei mitään jo-kerran-nähtyjä tämän ja edellisen postauksen tapaan, vaan aivan uusia.

Viimeiseen pariin viikkoon en ole tehnyt mitään henkistä kasvuani suosivaa vaan majoittunut päiviksi sohvalle erinäisten tv-sarjojen eteen. Olen katsonut Gleen sekä Ugly Bettyn, ja nyt katson Gilmoren tyttöjä sellaisella vauhdilla, josta ei ole sopivaa puhua ääneen. (Niinä hetkinä, jolloin olen pakotettu nousemaan sohvalta, if you're out on the road, feeling lonely and so cold, all you have to do is to call my name, and I'll be there, on the next train soi päässäni.)

Edellisen kappaleen tarkoituksena olisi siis selittää miksi minusta ei ole oikein kuulunut mitään, ja miksi kirjoitin kesäkuun aikana vain 12 blogikirjoitusta. Television lisäksi kymmenet kirjoitetut au pair-sähköpostit ovat väsyttäneet pienen mieleni niin, ettei minkään muun kirjoittaminen tunnu niiden jälkeen enää mukavalle.Ja nyt pääsen vihdoin asiaan: olemme lähdössä taas kerran asuntoauton kanssa rakastumaan kotimaahan, ja nyt kaipaan vinkkejä paikoista, jonne voin salakavalasti laittaa navigaattorin meidät opastamaan.

Kaipaan kirpputoreja, hauskoja museoita, kauppoja, kioskeja, tapahtumia, nähtävyyksiä, iltatoreja, putiikkeja ja maisemia. Erityistä huomiota tulee kiinnittää matkan kaikki rahat menee bensaan -luonteeseen.

Alue, johon olemme suuntaamassa, näkyy viereisessä kuvassa.

Mikään paikka ei ole liian pieni meille, ennemminkin liian suuri. Pidämme ihmisistä pienissä kyläkaupoissa ja hauskoista tehtaanmyymälöistä outojen teiden varsilla enemmän kuin huvipuistoista ja ylihinnoitellusta jäätelöstä.

Olisin valtavan mukavaa jos saisin edes muutaman vinkin teiltä. Henkilökohtaisia suosikkejani ovat etenkin kirpputorit. (Ja mitä paremmat vinkit, sitä paremmat postaukset muahaha.)

Ja tämän postauksen kuvat ovat siis viime vuotiselta reissulta ! Kauniit rakennukset ovat Killinkoskelta, pelto- ja karttakuva Valkeakoskelta ja lehmä Isokyröstä.

Where you lead, I will follow, anywhere, that you tell me to.

11 kommenttia

 1. käykää Sastamalassa Tyrvään kirkossa! Palanut pariin kertaan, mutta kunnostettu entistä ehompaan kuntoon. Kannattaa olla siellä siihen aikaan kun siellä on opastus eli tais olla ainakin 15 ja 17. Ei opastusmaksua eikä sisäänpääsymaksua. Suosittelen <3

  VastaaPoista
 2. Oijoijoi, elät unelmaani! Tahtoisin niin kovasti myös lähteä asuntoautolla ja kivalla seuralla kiertelemään suomea, juuri kaikkea tuota mitä olet listannut!!
  valitettvasti en vain osaa sanoa tuolta suunnalta mitään, mutta uskon että löydät(te) kaikkea kivaa! : ))

  VastaaPoista
 3. Meinasinpa ehdottaa että Ruovesi olisi varmaan aika otollinen paikka, mutta ei ihan näkynyt kartalla! (Sijaitsee Virtojen vieressä)
  Oletko jo käynyt siellä?
  Jos et suosittelen, siellä sijaitsee mm. Runebergin lähde, joka on kyllä hienon näköinen paikka. Ja nyt heinäkuussa ilmeisesti siellä pidetään noitakäräjät, joka on markkinoiden tapainen tapahtuma (olen saanut käsityksen, että se on ihan ilmainen tapahtuma).
  Ja siellä on myös kaiken näköistä muutakin !

  VastaaPoista
 4. Dakota: isovanhempani asuvat Sastamalassa joten siellä tulee käytyä paljon muutenkin aina ! Ja Tyrvään kirkko on niin upea, ahhh.

  Marjohei, nyt pääset ainakin hetkeksi meidän mukaamme tätä kautta ! :)

  Anonyymi, pysähdymme varmasti Virroille yöksi ja käymme Killinkoskella taas kerran, joten Ruovesi saattaisi olla juuri sopiva meille !! Kiitos paljon siis

  VastaaPoista
 5. olisin ehdottanut ristiinaa, mutta se on vähän päinvastaisessa suunnassa. ehkä eksyt sinne joskus toiste! siellä on yksi minun lempikirpputoreistani sekä ihanat järvet ja metsät ja saaret.

  olen kateellinen, minäkin tahdon tuollaiselle matkalle!

  VastaaPoista
 6. kristiinan kaupunki on nätti ! ( ainakin muistaakseni ) ja tampere !!

  VastaaPoista
 7. Ikaalisissa on yksi aikas iso kirppis, mistä mä teen silloin tällöin ihania löytöjä. Tää on aika uusi ja tosi siisti kirppis, jonne kannattaa kyllä mennä käymään, jos satutte kulkemaan ohi. Mä en niinkään ihaile ton paikan nimeä, mutta ei nimi kirppistä pahenna, jos ei kirppis nimeä. http://www.kirpputehdas.fi/

  VastaaPoista
 8. Muuta en osaa sanoa kuin että Rauma on aivan superihana paikka! Sinne kannattaa mennä käppäilemään ja katselemaan kauniita vanhoja puutaloja <3

  VastaaPoista
 9. ystävä kävi ikaalisissa, kertoi taidekaupasta johon rakastuin kertomuksen perusteella. sain tuliaisiksi unisieppari-korvakorut, kauppa oli kuulema ollut täynnä unisieppareita, suomalaisista korukivistä tehtyjä koruja ja muita aarteita.
  en tiedä missä kauppa on, mutta melko keskustassa kai. kannattaa katsella ympärilleen jos siellä päin satut käymään.

  VastaaPoista
 10. olisin ehdottanut kalajokea, siellä on kiva kirppis! mutta ette taida sinne asti mennä? vaikka eihän se vaasasta kaukana ole! : ))

  VastaaPoista
 11. Vaasa on rakkauskaupunki, ehdottomasti!

  VastaaPoista