seikkailuideoita kaivataan!!!

torstai 16. huhtikuuta 2015Tuutikki on oikeasti ihan mieletön pieni kisuneiti. Se ei saanut koko kolmeen viikkoon herätettyä Nikoa antamaan ruokaa, mutta tänään taas oli pienet tassut painamassa rintakehääni kello viideltä. Seuraavaksi Tuutsu tietenkin kokeilisi nuolla silmäluomiani, mutta olen oppinut nousemaan ennen sitä kokemusta... Olen kuitenkin yrittänyt pitää kiinni siitä, että viiden aikaan ei todellakaan saa märkäruokaa - jos oikeasti on niin kova nälkä niin silloin saa mennä raksut alas.

Osastolla pidettiin kiinni ruokarytmistä siinä määrin, että tänäänkin aamulla olin totuttuun tapaan kahdeksalta laittamassa puuroa (Fazerin Alku Sadonkorjuu-puuro on ihan mielettömän hyvää!) ja voitelemassa ruisleipiä.

Nyt vaan pitää keksiä jotain kivaa tekemistä tälle päivälle, mielellään jotain kohtuullisen kivaa, mutta samalla myös sellaista sopivasti minua haastavaa. Minulla oli mielessä myös sellainen idea, että te voisitte ehdottaa minulle seikkailukohteita tai muita hassuja ajanvietteitä. Olen seuraavat viikot aina kahteen asti iltapäivällä siellä päiväsairaalatoiminnassa, joten aikaa muillekin toimille kyllä olisi, kesästä sitten puhumattakaan.

(Lääkäri kyllä kovasti puhui. että osa-aikatyö kesällä voisi tukea kuntoutumista, mutta sillä ei oikein tainnut olla kovin realistiset näkymät työllistymistilanteesta. Vai onko ihan helppo juttu masennuksesta ja ahdistuneisuudesta kuntoutuvan opiskelijan saada tilanteeseen sopiva osa-aikatyö määrätylle ajanjaksolle - ei ole.)

Mutta siis, jos teillä riittäisi inspiraatiota ideoida minulle hassuja seikkailuideoita täksi kevääksi ja kesäksi, niin otan niitä hyvin mielelläni vastaan!  Ne saisivat olla hyvinkin vapaamuotoisia tai sitten vaihtoehtoisesti hyvinkin spesifejä: matkusta Lahteen ja ota kuva kymmenestä sinisestä asiasta, mene lautalla Suomenlinnaan ja kuvaa video, pyöräile lähimpään isoon taimimyymälään ja osta orvokkeja, kirjoita postikortti Englannin kuningattarelle, keitä iso kannullinen teetä ja kirjoita postaus lempielokuvistasi, leikkaa vanhoista lehdistä kuvia ja tee kollaasi aiheesta x. Ihan mitä vain! Minä lupaan toteuttaa ja raportoida teille!

10 kommenttia

 1. Miten olisi vapaaehtoistyö? Punaisella ristillä on ainakin aika monipuolinen tarjonta kaikkea mahdollista! Toisten auttamisesta saa hyvän mielen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei tämä olisinkin ihan tosi hyvä idea! täytyykin alkaa googlailla!

   Poista
 2. Oi tuo sadonkorjuu-puuro on minunkin lemppari!

  Kiitos kortista, se piristi ihan hirmuisesti!! Piti kirjoittaa sulle viesti, että mitä tykkäisit ideasta, jos lähdettäisiin seikkailulle Suomenlinnaan? Haluaisin myös seikkailla jossain muualla Helsingissä, mutta en tiedä missä.

  Mutta tässä jotain ehdotuksia:
  - pyöräile lähimpään rantaan, tarkkaile ihmisiä/eläimiä/tunnelmaa ja kirjaa tai kuvaa se ylös
  - pakkaa eväät ja lähde seikkailulle eli ilman päämäärää menet sinne mikä tuntuu just sillon hyvältä
  - arvo bussinumero ja matkusta sillä paikkaan x
  - kun sataa, mene ulos! tanssi, laula, hypi, ihan mitä vaan
  - tee retki Porvooseen/johonkin muuhun kaupunkiin ja kuvaa siitä video
  - kirjoita kirje ja lähetä se pullopostina
  - osta hedelmiä ja marjoja (vaikkapa torilta!) ja tee niistä mehua tai muuta hyvää! Jos tulee jotain superhyvää, niin julkaise resepti blogissa

  Heh seikkailut on parhaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi mitä ihania ideoita, just tälläisiä kaipasin kiitos! (ja noistahan tulee kaikista hienot postauksetkin hihi :--D)

   suomenlinna kuulostaa hyvältä, olen aina valmis seikkailuun!

   Poista
 3. -Telttailu rannalla/metsässä. Mukaan lemppari-ihmisiä, eväitä, musiikkia ja joko nuotiotarpeita tai jotain kivoja lyhtyjä tunnelmantuojiksi.
  -Uuden lajin/harrastuksen kokeileminen. Ratsastus, keilaus, jousiammunta tai vaikka jonkin paikallisen järjestön työpaja, julisteenpainantaa tai muita käsitöitä.
  - Vieraile löytöeläinkodissa, käy silittelemässä kissoja ja koiria! Noissa paikoissa on yleensä aina tarjolla myös vapaaehtoistyötä.
  -Osta kirppikseltä kreisi kukkamekko ja lähde se päällä pyöräretkelle.
  -Toteuta pieni kakku buffet kavereille. Tee pari erilaista kakkupohjaa, jotka leikataan pieniksi neliöiksi, ja jokainen vieras tuo jotain täytettä mukanaan. Esim. rahkakermavaahto, hedelmiä, karkkeja, marenkia, jne.
  -Ala tekemään scrapbookia elämän ihanista asioista.
  -Spontaanit yölliset uimareissut kesällä on aina hyvä idea.

  Siinäpä jotain ideoita! Aion itekki toteuttaa ainakin telttailun ja kakkukestit :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ideoita, joista kakkubuffet toteutetaan jo huomenna!! Kiitos näistä!

   Poista
 4. Listaa joka aamu kiitollisuuksia / elämän kauniita, ihania, pieniä asioita ja raportoi tuhannen kohdalla, kuinka se on vaikuttanut elämääsi
  Kerää mahdollisimman monta erilaista oksaa pulloihin pöydälle ja seuraa ilolla niiden aukeamista ja kukkimista, tunnista ne ja kuvaa niitä
  Osta mahdollisimman outo tai hassu esine ja tee siitä kaunis
  Käytä vihanneksia leimoina ja kuvioi niillä (ihanan värisillä maaleilla) kankaita tai tavaroita
  Kokeile itsetehtyjä naamioita
  Maalaa varpaankynnet mahdollisimman iloisiksi
  Kuvaa taivasta säännöllisin väliajoin viiden päivän ajan
  Tee ruokaa, johon käytät mahdollisimman montaa jämätuotetta jääkaapista
  Virkkaa Tuutsulle mahdollisimman söpö lelu ja kasvata kissanruohoa kierrätettyyn astiaan
  Kuuntele viittä podcastia ja tee niistä arvostelu
  Käy tekemässä savitöitä jossakin savipajassa (dreijaaminen on ihanaa)
  Käynnistä taikinajuuri ja leivo ihana, hapan leipä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi Kerttuli mitä ihania ideoita, yritän toteuttaa niistä mahdollisimman monta!

   Poista
 5. Hei. Tiedän itse mitä masennus on kokemuksesta ja välillä se kurkistaa kuin nurkantakaa takaisin, mutta siihen jokaisen on löydettävä oma lääke ja minulla se on uusien paikkojen koluaminen ja siellä hulluttelu. Osittain masennukseeni auttaa lapseni, mutta kun se päivä iskee minä istun sohvan nurkassa ja en tee mitään. Mieheni sanoo että se on nollautumispäiväni, joskus useempi päivä. Mutta eihän aina voikkaan paistaa aurinko. Lähinnä miksi sinulle halusin kommentoida on että tiedät että et ole yksin ja että meitä on muitakin. Mutta noista paikoista oletko käynyt Helsingissä Arabiassa? En tarkoita tehdasta pelkästään vaan sitä aluetta lähinnä oletko kolunnut. Siellä on kivoja juttuja paljonkin ja ihana paikka kävellä, itse kävelin ennen siellä usein samalla kun kävin ruokakaupoilla. http://www.hel.fi/hel2/ksv/julkaisut/esitteet/Arabianranta_FI.pdf Kurkkaa ja käy katsoo, mutta nyt ihanaisia päiviä ja paljon auringonpaistetta arkeesi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. masennus on niin kavala sairaus, ikävää että sinäkin joudut käymään sitä läpi.

   minulle auttaa vähän sama lääke; seikkailut ja kaiken uuden kokeilu. arabiaa en itse asiassa tunne oikeastaan ollenkaan, joten siihen alueeseen tutustuminen on ihan ehdottomasti tämän kevään ja kesän listoilla!

   voimia sinullekin ihan hurjasti, lopulta aina elämä voittaa!

   Poista