the 11 question game

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

En ole kovinkaan usein tehnyt mitään tälläisiä haastejuttuja, mutta tämä oli jotenkin niin kiva. Enkä edes tullut haastetuksi tähän, vaan nappasin söpöt kysymykset ahnaasti Karinilta. Vapaasti käännetty ruotsista suomeksi. En mene takaamaan käännösten tarkkuutta, hehee.

- Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog.
- Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.
- Create 11 new questions for the people you tag to answer.
- Do not tag back to the person who has already tagged you.

1. Vart bär det hän på din ultimata semester?En ihan ehkä tajua tätä kysymystä, mutta siis superlomastako tästä puhutaan? Tällä hetkellä haluaisin ihan vaan lähteä vaikka Helsinkiin tai Tampereelle, juosta kaduilla ja juoda limsaa puistossa ja jutella koko yö ja matkustaa busseilla. Ja jos minulla olisi tilaisuus niin haluaisin ehdottomasti Islantiin hengailemaan kesäksi. Katselemaan ihmisiä ja juttelemaan kahvilanpitäjien kanssa (ihan kuin oikeasti juttelisin hehe). Ottaisin ihan tajuttomasti kuvia ja lähettäisin kymmeniä postikortteja.

2. Vem vet allt om dig?Kuka tietää minusta kaiken. Jos sanoisin, että minä, niin sittenhän samalla väittäisin tietäväni kaiken itsestäni. Enkä todellakaan kyllä tiedä. Eikä siis kukaan toinen ihminenkään tiedä, vaikka välillä joku luulee tietävänsä minusta paljonkin asioita. Asioita joita itsekään en tiedä, hehee! Joten lopullisen vastauksen on kai sitten oltava Jumala. Se ainakin tietää. Ja Maija.

3. Vilken är din bästa årstid?
Mikä on lempi vuodenaikani. Syksy! Pidän kaikista ilmoista ja päivistä ja jutuista, mutta syksyssä on eniten taikaa. Syksyyn liittyy aina uudet asiat, uudet koulut, uudet ystävät, uudet kaupungit, uudet kokemukset. Uudet alut. Ja niin, kylmenevät illat ja isot villapaidat.

4. Något fiktivt/skrivet som får dig att gråta

Jotain fiktiivistä joka saa minut itkemään, kirja, filmi, sarja tai laulu. Viimeksi itkin Titanicia, jonka katsoin ensimmäistä kertaa elämässäni kun se tuli telkkarista tässä joku päivä sitten. Mutta niin, itken lähes jokaisessa elokuvassa, kestoitkettäjin on tietysti Heinähattu ja Vilttitossu. Itkukirjoista tulee ensimmäisenä mieleen Tuntematon sotilas. Todellinen itkusarja on tietenkin Kadonneen jäljillä ja itkukappaleeksi nimeän Living on a Prayerin ja Maan korvessa kulkevi -enkelibiisin.< 5. Vem ser du upp till?

Ketä arvostan. Ihmisiä jotka tekee töitä unelmiensa eteen.

6. Vad får dig att känna 'alltså åh, livet!!!'?

Tulkitsen alltsååhlivetin superhyväksi tunteeksi. Sellaiseksi että elämä on upeaa. Ja mikä saa minut tuntemaan niin... Olen siis ihan vain pari kertaa käynyt Klubilla, ja jotenkin se tunne on huumaava. Kun on hyvää musaa! Ja sitten yö ja se kaikki. Ystävä ja nauru. Siitä tykkään, mutta on se edelleen tosi vaikeaa minulle.

7. Bästa klädkategorin?

Parhaita vaatteita. Villatakit.

8. En påhittad karaktär som fascinerar dig, kanske från någon serie eller bok eller vadsomhelst egentligen?

Keksitty hahmo, joka viehättää minua, esimerkiksi jostain sarjasta tai kirjasta. Onko tylsä vastaus jos sanon Kurt Hummelin. Koska Kurtia minä rakastan ihan valtavasti. Se on niin vahva. Ja se miten se on kasvanut ihmisenä kolmen tuotantokauden aikana. Ja sitten miten Chris Colfer näyttelee sitä niin täydellisesti. Ja miten Chris Colfer on niin upea että sitä melkein luulee fiktiiviseksi hahmoksi. Eihän kukaan ole niin vahva ja upea oikeasti!

9. Finns det någonting du verkligen, verkligen ångrar?

Onko jotain mitä ihan tosissani katuisin. Ei ole, koska toimin aina sydämeni mukaan ja mietin asioita tosi tarkkaan. Ja yleensä päädyn siihen, etten halua jonain päivänä katua, joten teen asioita vaikka pelottaisi tai tuntuisi ettei kannattaisi. Joten niin, en kadu.

10. Vad längtar du efter?Mitä kaipaan. Sveitsiä ihan valtavasti. Näen unia, katson kuvia ja muistelen junia, toreja ja järviä. Haluaisin sinne takaisin, mutta kai sekin päivä koittaa aikanaan. Seuraavalla kerralla osaisin ottaa enemmän kaikesta irti. Jaksaisin enemmän ja käyttäisin aikaani ja rahojani erilailla kuin viime syksynä. Olisi parasta päästä sinne takaisin au pairiksi tai sitten myöhemmin joskus vaihto-oppilaaksi.

11. Vilken är den absolut bästa och vilken är den absolut värsta känslan?

Ehdottomasti parhain ja ehdottomasti pahin tunne. Parhainta on olla jonkun rakastamani ihmisen vieressä ja olla vaan. Että saa olla oma itsensä siinä ja höpöttää ihan kaikista asioista. Mutta niin, pahin tunne on kai sitten se, että menettää ihmisen jonka vieressä on saanut olla.

Haastan: Eerikan Iineksen Tiinan Renjan Maijan Roosan Eevan Annin Saaran Henriikan Pauliinan

Ja sitten minun kysymykset teille:
1. Millainen on unelmavillatakkisi?
2. Mikä tekee sinun kaupungistasi kivoimman?
3. Lempilautapelisi? Perustelut on tärkeimmät!
4. Parhain kirpparilöytösi ikinä?
5. Onko paikkaa jonne ihan hirveästi kaipaat?
6. Lempiblogisi? Nimeä vain yksi!
7. Kivoin eskarimuisto?
8. Paras televisiosarjan tai leffan lapsihahmo?
9. Osaatko uida?
10. Unelmabrunssin menu?
11. Miten nimeäisit yksitoista kissanpentua?

7 kommenttia

 1. OHO minä vähän siistiä! En ole koskaan tehnyt tällaisia. Hihi ihana Jemina! Oli hämärää lukea ruotsia. Ymmärsin mutta oli vähän semmonen samanlainen tunne kun jos lukis suomeksi viroa. Tai sillain. Että ajattelis suomeksi ja lukisi viroa. Hihi. En tiennyt miten ruotsia puhutaan enää (en ole koskaan ehkä tiennytkään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. det här var så mycket roligare än alla andra blog-utmaningar!! eftersom bara elva bloggare svarar på samma frågor och de här frågorna är intressanta! inte bara "vad är din favoritmat" eller "när var det den sista gången du köpte nya skorna"

   hehe
   mitt svenska <3

   Poista
  2. Ja, det er så bra! Jeg svarte alt allerede, du kan gå og se! Det var veldig mye gøy å svare alt, du laget så fine spørsmålene. Haha, det er moro å skrive på norsk her, jeg tror du vil forstå alt fordi norsk er nesten det samme enn svensk. For meg det er bare rar å lese svensk nå men jeg kjenner masse mer nå enn 3 måneder siden.

   Mitt norsk da! <3 Ikke så bra men.... Who cares? :DD

   Poista
  3. oj! nu finns det fyra språk i det här inlägget, cool. jag missar mina au pair tiden så mycket, vet du någon norsk familj vad som skulle längta efter en söt au pair flicka. till exempel för sommaren?

   och hur kul är det att förstå norsk! oj oj oj!

   språk är intressanta. till exempel, när flyttade jag till schweiz vet jag ingen franska men efter bara några veckor kunde jag förstå enkla konversationer. och även säga nångting!

   Poista
  4. Jeg vet bare en familie hvem trenger å ha au pair fra neste julen (de er nesten naboer til meg). Så det er kanskje ikke bra for deg hvis du ønsker å gå bare for sommeren. Men hvis jeg møte noen jeg vil fortelle deg! Jeg vil komme hjem i juni, hvis du er også i Finland da, vi kunne møte. Vi snakket ikke så mye i MNF.. Jeg tror du ville like Norge veldig mye! Du kan besøk meg når som helst.

   Haha, jeg snakker ikke veldig bra norsk ennå, det er enkelt å skrive og tenke på norsk men når jeg trenger å snakke med nordmenn det er bare vanskelig. Det er så mange dialekter her. Og jeg snakket ikke veldig mye svensk når jeg kom her så det har ikke hjalp meg mye.

   Jeg ønsker å komme tilbake her etter sommeren og begynne å jobbe her. Jeg håper det går bra og jeg kan finne noen moro jobben her i Lillehammer. Eller hva som helst, jeg bryrer ikke så mye hvis jeg kan bare bo her!

   Poista
 2. Hei mulla on sulle tunnustus mun blogissa. En tosin oo varma ootko jo tehny sitä, mut siellä se nyt kuitenki on :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://pitkamatkakauas.blogspot.com/2012/04/liebster-blog-award.html nii ja tossa siis se osote :D

   Poista