talvipostaus

tiistai 8. marraskuuta 2011


En saa valosta tarpeekseni, kynttilöistä ja lamppunauhoista. Enkä haaveista, unelmista ja ajatuksista. Ja nyt alkaa pikkuhiljaa olla juuri niiden aika, toiveiden ja niiden toteutumisen. Talvi on parasta aikaa, ei vain se joulu.


Tosin kyllä minun tekee mieli jo alkaa miettiä joulukortteja, paketteja ja leipomisia, en minä sitä sano. Haluan laittaa hiuksiini punaisen rusetin, ja hymyillä Stockan jouluikkunalle (joka tosin menee huonompaan suuntaan joka vuosi, pitäisi mennä sekin itse tekemään), mutta tärkeintä tässä on talvi. Pimeä arki, joka on minulle ominta.

Pimeys kyllä saa minut surulliseksikin, mietteliääksi ja ahdistuneeksi, mutta se kuuluu minuun. Sitä paitsi, kun etsin näitä kuvia tuolta viime joulun postauksista ja luin satunnaisia sanojani niiltä ajoilta, aloin melkein itkeä.

Tuntuu, että olen voinut paremmin jo niin pitkään, mutta vielä viime jouluna minulla oli paha olla. Ihan valtavan paha. Ja kun mietin, ettei tarvitse edes mennä viime jouluun, riittää kun katsotaan puoli vuotta taakse päin, minua hymyilyttää.

Minä olen nykyään niin iloinen vaikka minua saattaakin pelottaa (eniten se että kaikki huono tulisi takaisin). Mutta miettikää, yhtäkkiä minä vaan menin ja asuin hetken Sveitsissä. Minulla on työpaikka ja lauantaina uskallauduin Klubille. Eikä minulle tullut mieleenkään mitään pelätä!

Hurraa, hurraa, hurraa maailmalle, muutoksille ja minulle.Tänään ilmestyi Antti Tuiskun uusi joululevy Spotifyyn, ja voi että, rakkautta rakkautta rakkautta. Kaupoista tuo albumi löytyy ylihuomenna 9.11., ja kuuluu kyllä ehdottomasti tämän joulun hankintoihin. Ja vaikka joulusta on ihan okei jo puhua, laitan tähän nyt ennemminkin talvi- kuin joululaulun sanat. Oooooh.

kohtalo kun kuljettaa
laaksoon pimeään
kai joskus joutuu jokainen
sen matkan tekemään
vaan kerran valo valaisee
laakson säteillään
ja jokaiselta kyyneleet silloin pyyhitään

mä kynttilän laitan ikkunaan
se auringosta mua muistuttaa
vaikka pimeys vielä vallitsee
kerran valoista kirkkain valaisee

(antti tuisku - valoista kirkkain)

11 kommenttia

 1. voi sinä jouluvalojen asiantuntija, kerro tämmöiselle jouluvaloneitsyelle (voi luoja mikä sana :D), millaiset valot pitäisi ostaa, kun minulle tuli yhtäkkiä hirveä hinku ostaa jouluvalot, mutta menen ihan sekaisin siellä miljoonien eri värien ja lampputyyppien ja muuntajien sekamelskassa. kun haluaisin vain sellaiset tavalliset, en värikkäitä enkä liian kirkkaita.

  VastaaPoista
 2. ihana, ihana, ihana talvi, joulu ja tämä postaus!! :)
  blogisi kautta olen rakastunut jouluun totaalisesti, joka on tosi hieno asia! Pitäisi päästä pian jouluvalo ja -lahja ostoksille ja ja kuuntelin eilen jo joululauluja! normaalisti kuuntelen vasta edellisellä viikkoa aattoa!
  kiitos tästä innostuksesta! :D

  VastaaPoista
 3. tiina, suosittelen lämpimästi vapaa valintaa ainakin. me löysimme sieltä juuri hyvät valot minun siskolle tässä yksi päivä. merkki taisi olla revontuli. tai malli. mutta siis. ne oli ihan valtavan mukavat, semmoinen lämpöisä valo. 80 polttimoa, 12e. minulla taitaa olla samanlaiset mutta viime vuonna ostetut eri paikasta. en muista enää.

  ja jee marjo, joulu joulu joulu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
 4. oi♥ minä täällä mietin minne ripustaisin omat valoni. ne eivät tosin ole ihan perinteiset jouluvalot, mutta hienot kuitenkin !

  VastaaPoista
 5. Eikä ollu muuten viiminen kerta ku uskaltaudut klubille, varsinkaan jos se musta on kiinni. HURRAA

  VastaaPoista
 6. Ei kai tässä auta inhota talvea itsekään, kun lukee fiilistelyäsi. Ja ihanaa, että on hyvä olo.:)

  VastaaPoista
 7. oijoijoijoij jemina en kestä!!!! miksi oot niin ihana ja osaat kuvata niin hienosti ja kaikkea!!

  oijoi ja j o u l u ♥ odotan kyllä niin paljon että voiapua! ja hei voisit kertoa jotain parhaimpia joululauluja, koska kerkeän aina kyllästyä niihin heitonttu-ukothyppikää rallatuksiin jo marraskuun puolivälissä ja aina ei jaksa laulaa/kuunnella/soitella niitä perinteisimpiä :)

  ooaa ja pitää kyllä käskeä iskä kauppaan ostamaan vielä yhdet jotkut IHANAT jouluvalot ja ostaa ensimmäine konvehtirasia hihi :---)

  VastaaPoista
 8. mulle kävi hassusti kaupassa ollessani. jouluvalot vain hyppäsi mun koriini ja vaativat päästä kotiin. ei tuollaiselle voi sanoa ei, kun muuten ne olisivat jääneet sinne pimeään kauppaan itkemään.

  osaat kyl kirjoittaa niin hienosti! muutos on vain hyväksi, hassusti sitä kaikkea uskaltaakin. ehkä kun törmätään seuraavan kerran rohkenen sanoa moi!

  VastaaPoista
 9. Sä olet niin suloinen. Niin samanlainen mutta kuitenkin ihan erilainen. Ja ehkei kaikki paha tule takasin, mä olen ollut jo 2009 kesästä asti paniikiton ja suurimmaksi osaksi onnellinen, vaikka elämä on heitellyt pahemmin kuin ennen. Ehkä näillä ympärivuotisilla jouluvaloilla ja kynttilöillä (hieman myös Klubilla käymisellä...ja kukassa ja bossaliinassa ja noh, onhan noita) on asian kanssa tekemistä. Kurjasta pääsee pois kunhan vaan uskaltaa ottaa sen ensi askeleen ja sen sä olet tehnyt. Ei tunneta mutta juku, sä taidat olla mainio tyttö ! Ihanaa pimeyttä ja tunnelmaista kaikkea sulle hei !

  VastaaPoista
 10. ee: vinkki 1, vaihtele paikkaa välillä, vinkki 2, osta enemmän
  siiri: hihi mennään pian uudestaan jooko
  susu: jee talvi!!
  sara: pöh pöh
  raparperi: hihi en kyllä ole ihana kovinkaan paljon. J O U L U ! ! ! ps mäki haluun konvehteja :((
  helmi: muistatkin moikata !!!!!!!!!!!
  vvv: voi että mitä sanoja. hymyjä monta sinulle :))

  VastaaPoista