MNF 2011 part 3: LZ7

tiistai 22. marraskuuta 2011


Tässä kuvassa on perjantai-ilta, ja minä olen äkkiä juossut töistä kodin kautta Turkuhallille. Kuuntelen varmaan mietteliäänä jonkun puhujan viisaita sanoja, mutta sisällä nauru jo raikaa. LZ7 on ihan juuri nousemassa lavalle, ja minä en kai voisi olla onnellisempi.

Do you wanna be a saint to the nation?
Are you gonna change your generation?
Is it gonna be your motivation?
All you gotta do is start a conversation.
Give 'em the chance to get up and to hear the truth.
And the truth is your the reason why I'm breathing.

And I am blessed, I'm blessed, I'm blessed,
to have a love like this, like this, like this,
Yes, I am a son of the King
I know that I'm accepted.
I have a destiny,
And I won't be rejected.


Sen haluan vielä sanoa, että vaikka ei tuntisi itseään kovinkaan kristityksi tai olisi ollenkaan uskossa, niin ainakin nuo sanat keskustelun aloittamisesta ja muutoksen tekemisestä ovat melkoisen viisaita. Kuuntelemisen arvoisia ihan jokaiselle.

Minulle on henkilökohtaisesti ihan yhdentekevää mihin toinen ihminen uskoo, mutta olipa tilanne sitten mikä tahansa, niin Jeesuksen sanoja kannattaa kyllä ihan lukea. Se oli loppujen lopuksi kuitenkin aika viisas mies.

Säästän part neloseen suuremmat pohdinnat kristinuskosta ja siitä mitä on olla liberaali, nuori kristitty. En aio paasata siitä kuinka ehtoollisella käynti tekee sinusta paremman ihmisen tai kuinka meidän kaikkien tulisi elää Jumalalle. En usko siihen itsekään.

Minä uskon siihen, että minun paikkani on tässä, ja jonkun toisen muualla.

Minun Jumalani ei välitä mitä Facebookin uskontokohdassa lukee. Jokainen on yhtä ihana.

9 kommenttia

 1. Ihan off-topic kysymys:
  Silloin kun lähdit Sveitsiin ja minä vielä haaveilin Englantiin lähdöstä, niin sovittiin että lähetetään toisillemme postikortit uudesta kotimaasta. Sinä nyt et valitettavasti ehtinyt lähettää minulle, mutta mikäli heität minua kotiosoitteellasi niin voisin koittaa etsiä jonkun oikein söpön kortin Enkkulan maaseudulta ja lähettää sinulle. :)

  VastaaPoista
 2. Musta on kaunista et joku uskoo niin kuin sä. Tuntuu et vaihtoehdot on joko olla välittämättä tai kieltää muita olemasta välittämättä.

  Jemina olet ihana.

  VastaaPoista
 3. ollaan selkeesti samalla aaltopituudella näistä asioista. ja oon ateisti. tai siis että keskustelu on aina hyvästä ja kukaan ei ole toista parempi tai huonompi sen perusteella, mihin uskoo. ootan innolla lisäpohdintoja!

  VastaaPoista
 4. en uskalla uskoa kun en tiedä oliko kyseinen jeesus se joka hänen sanotaan olleen. jne

  VastaaPoista
 5. lotta ehti ensin, mut sanon silti: Jemina olet ihana!

  VastaaPoista
 6. Heh, minäkin ajattelin samaa: Jemina, olet ihana! Musta on hienoa, miten avoimesti puhut uskostasi, ja miten avarakatseinen näissä asioissa olet. Piristävä poikkeus kaiken mustavalkoisuuden keskellä.

  VastaaPoista
 7. Voi sä olet ihastuttava ja viisas nuori nainen :)

  VastaaPoista
 8. Musta on jotenkin häiritsevää että oot muka niin liberaali uskova mutta silti jaksat mollata sellasia ihmisiä jotka haluaa uskoa just niinku Raamattu sanoo ja käydä kirkossa. Tiesitkö että sana liberaali tarkoittaa vapaamielisyyttä joka puolestaan on suvaitsevaisuutta, avarakatseisuutta ja ennakkoluulottomuutta ?

  Jos kerran oot niin liberaali kuin väität niin miksi koet tehtäväksesi mollata niitä jotka haluavat uskoa niin kuin Raamattu opettaa yms. Tekeekö se susta paremman ihmisen, samalla tavoin kuin väität ehtoollisen tekevän musta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä anonyymi, jos viitsisit kertoa missä kohtaa mollaan yhtään ketään, niin voisin paremmin vastata.

   Jokaisen usko tai uskottomuus on jokaisen oma asia. Mutta uskonto on myös aika pitkälle mielipideasia, ja mielipiteistä saa ja pitää kiistellä. Mun mielipiteeni esimerkiksi ehtoollisesta, naispappeudesta, homoista, yms muista näistä viime vuosien suurimmista keskustelunaiheista, saattavat olla hyvinkin erilaisia kuin esimerkiksi juuri kun mielipiteet. Totta kai mä silloin pyörittelen silmiäni ja mietin miksi tuo uskoo niin kuin se uskoo! Mutta ei mulla eikä kenelläkään muulla ole oikeutta sanoa, että tuo nyt varmaan uskoo sitten väärin. Joku naispappeutta vastustava varmasti pyörittelee mun mielipiteille silmiään, mutta ei se väärin ole. Sitten keskustellaan ja mietitään yhdessä ja varmaan vähän pyöritellään niitä silmiä lisää.

   Poista