seuraavat 11 viikkoa:

sunnuntai 9. tammikuuta 2011






Ostin tuon tummansinisen hupparin perjantaina kirpputorilta kolmella eurolla, ja tuntuu hassulle pukeutua siihen. En muista koska minulla viimeksi olisi ollut huppari !! Ja koska en tilannut itselleni sitä mielikuvituksetonta abi-paitaa, niin tästä varmaan muotoutuu minun ikioma abi-hupparini sitten.

Abi-hupparia pidetään tietenkin seuraavat 11 viikkoa (hyvästit päivän asu -kuville), joiden ohjelman muuten järjestin tänään taulukko-ohjelmalla niin, että pitäisi älliä sadella sitten keväällä. Paitsi tuosta fysiikkakryynistä: osaan kyllä kuusi ensimmäistä kurssia ihan mukavasti, kunhan kertaan ja lasken paljon laskuja, mutta sitten nuo kaksi viimeistä, arghgh. Tuntuu, etten ole oppinut tänä vuonna fysiikassa yhtään mitään !  Täytyy vain jaksaa yrittää lujaa.

Matematiikka taas on kohtuuhelppoa, ja kemiakin tuntuu menevän hyvin. Matematiikan kohdalla on tietysti se paine, että olisi kiva saada se E tai L, jotta pääsisin sillä suoraan sisään yliopistoon, jos paikka yhteiskuntatieteellisestä ei aukene. Mutta nyt keskityn seuraaviin 11 viikkoon, enkä mietikään elämää sen jälkeen.

Luultavammin saan aika paljon voimaa, motivaatiota ja energiaa tuosta Sveitsin reissusta, johon on muuten enää kaksi viikkoa ja kaksi päivää !! Täytän myös 19 vuotta jossain vaiheessa (ohjelma kertoo sille päivälle fysiikan kolmoskurssia), blogi täyttää vuoden siinä ihan muutama päivä siitä ja saatan ehkä käydä jossain vaiheessa Helsingissäkin.

Tuo kirjakasa näyttää kauheammalle kuin todellisuudessa onkaan. Eipähän ainakaan tule tylsää tässä keväällä hei. Aion pitää itseni kasassa postikorteilla, kirpputoreilla ja lenkkeilyllä.

En vielä tiedä pystynkö keskittymään kotona, vai hurautanko kirjastoon joka päivä. Se on sinänsä aika ongelmallista, että haluaisin lukea Turun pääkirjastossa, mutta luulen ettei kukkaroni kestäisi niitä parkkimaksuja. Joten ehkä sitten Raisio.

Nyt menen vielä lukemaan yhden aukeaman kemian keskeistä sanastoa huomiseksi. Kaksi ensimmäistä aukeamaa osaan jo kun olen opetellut ne ahkerasti edellisiin testeihin !

Jos joltain löytyy hyviä neuvoja selviytymiseen, niin ottaisin niitä mielelläni vastaan ! 

ps, yksi postaus tämän jälkeen niin on vuorossa 200. postaus, hiemanko on hassua. yritän keksiä jotain spesiaalia siihen, mutten lupaa mitään !!

2 kommenttia

  1. "Jos joltain löytyy hyviä neuvoja selviytymiseen, niin ottaisin niitä mielelläni vastaan !"
    Kemiassa kannattaa erityisesti lukea tuota ABI kemiaa, siinä on asiat aika hyvin tiivistetty ja kuitenkin kaikki olennaiset sisällöt löytyy. Fysiikan seiskakurssi on inhottava, ne asiat pitäisi oikeasti käsitellä paljon syvemmin, mutta lukion opetussuunnitelma ei oikein anna myöten. Jos ymmärtää sähkömagneettisen induktion periaatteen, on periaatteessa sisäistänyt koko kurssin, se kannattaa opetella huolella. Matikasta en osaa sanoa muuta kuin että jos haluat oikein hyviä pisteitä, usein jokereissa on käsitelty 13. kurssin asiasisältöjä. Kannattaa oppia laskemaan niitä funktion tai lukujonon raja-arvoja kun muuttujan arvo lähestyy ääretöntä. Myös geometrisen sarjan tunnistaminen tehtävänannosta voi olla hyödyksi jokereissa.

    Yleisesti kannattaa olla kurinalainen ja muistaa, ettei se rutistus kestä kuin tämän kevään. Kuitenkin jos meinaa voimat loppua, on parempi ottaa jonkun aikaa rauhallisesti hyvällä omallatunnolla, niin jaksaa taas opiskella. Niin, ja hyvää Sveitsin matkaa jo nyt, veikkaan että siitä tulee sangen mielenkiintoinen!

    (oho, tulipa tarinoinnit...)

    VastaaPoista
  2. tsemppiä jemina ! luetko päivittäin ja jos luet niin montako tuntia per päivä? oon vielä ykkösellä ja lueskelen tässä FY2 kokeeseen ja tämäkin tuntuu aika vaikealta... jouduin heittämään pitkän matikan pois, en vain kyennyt siihen ja kemia ei ole yhtään mun juttu. Mutta jotenkin tämä fysiikka vaan vetää puoleensa... lähden varmaankin itsekin sinne sveitsiin ensivuonna fysiikan ryhmän kanssa :) t.aino

    VastaaPoista