säästä lukiokirjoissa

perjantai 25. kesäkuuta 2010

tämän kirjoituksen tarkoituksena on herättää lukiolaiset. erityisesti ne, jotka ovat ostaneet jokaisen käyttämänsä kirjan uutena. todellisuushan on uskottua kauniimpi. kirjoja saa halvalla, ja lukion käyminen voi päätyä taloudellisesti jopa plussan puolelle.

1. kierrä kirpputoreja mieluiten oman ja kavereiden kirjalistojen kanssa. harhaostoksistakin pääsee varmasti eroon sillä kirjoille riittää aina käyttäjiä.
2. unohda jamerat ja lukiolaisten kirjakaupat. yritysten päämääränä on useimmiten tuottaa voittoa eikä suinkaan ajatella meidän pienten lukiolaisten etua. eikä varsinkaan ekologisuutta ja kierrätystä. ostaessasi kirjan suoraan toiselta entiseltä tai nykyiseltä lukiolaiselta, saat kirjasi edullisemmin mutta myös myyjä saa kirjoistaan enemmän kuin jollekin firmalle myydessään.
3. selaile huuto.nettiä ahkerasti
4. maksa huuto.netin tunnistautumismaksu (jotain muutaman euron luokkaa per vuosi). tunnistautuminen tarjoaa muun muassa palvelun, joka lähettää sähköpostiin ilmoituksen kun etsimäsi tuote ilmoitetaan myytäväksi. esimerkiksi itse olen kamppaillut fysiikan kirjojen löytämisen kanssa eniten ja huuto.netin palvelu toimisi näiden kirjojen kohdalla seuraavasti: kirjoittaisin huutovahtiin hakusanat "fotoni 7", fotoni 8" ja "fotoni 9". kun jonkun jättämässä ilmoituksessa on joku näistä hakusanoista, saan linkin suoraan sähköpostiini.
5. älä odota löytäväsi jokaista kirjaa yhden selailun aikana. joistakin kirjoista ihmiset eivät vaan jostain syystä luovu niin herkästi, ja toisia kursseja suoritetaan huomattavasti enemmän kuin toisia. löydät takuulla kemian ykköskurssin kirjasi, mutta viitoskurssin kirjaa etsiessäsi, saat takuulla tehdä enemmän töitä. ole kärsivällinen !
6. älä jätä kirjojen hankkimista kesäloman tai koeviikon viimeiseen päivään jos aiot tehdä ostoksesi edullisesti.
7. laita myös omat vanhat kirjasi kiertoon: mitä teet psykologian ykköskurssin kirjalla jos et ole kiinnostunut aineen kirjoittamisesta tai sitä seuraavista kursseista ?
8. jokaista sinun ei välttämättä tarvitse hankkia itsellesi ollenkaan omaksi. jos itse olet filosofian ystävä ja sinulla on kaikkien kurssien kirjat hyllyssä odottamassa kirjoituksia ja ystäväsi on aloittamassa sitä yhtä pakollista kurssiaan, hän voi aivan hyvin lainata kirjaasi muutaman viikon ajaksi vaikkapa kotitekoista muffinia vastaan ! lainaile.
9. kirjastoissa on myös joitakin lukiokirjoja lainattavissa.
10. jos koulussasi ei vielä järjestetä kirjojen myyntitapahtumaa, niin astele oppilaskunnan kokoukseen ja tee ehdotus !

jotta sanani eivät jäisi vaan sanoiksi, seuraavaksi seuraa esimerkki minun syksyn ensimmäisen jakson kirjoistani. ensin esittelen suomalaisen kirjakaupan hinnan ja sitä seuraa huuto.netistä löytämäni kirjan hinta. lisäksi lasken mukaan kirjan postikulut (jos ei ilmoitettu niin lasken että 3 e). kirjan nimeä klikkaamalla pääset huuto.netin kohteeseen. en myöskään ota huomioon kirjoja jotka ovat käytössä jokaisella kurssilla ykkösluokasta lähtien, esimerkiksi äikän käsikirja.

englannin 7. kurssi

Culture Cafe 724,15 e - ( 4 e + 3 e) = 17,15 e

fysiikan 7. kurssi

Fotoni 7, ei löydy huuto.netistä. kirjakaupassa 28,10 e

äidinkielen 6. kurssi

Kurssivihko 6: 14,90 e - 7 e = 7,90 e

yhteiskuntaopin 4. kurssi

Kansalainen ja eurooppa 25,35 e - (10 e + 3 e) = 12,35 e

pitkän matematiikan 6. kurssi

Pitkä matematiikka 6 16,20 e - ( 7 e + 2 e ) = 7,20 e

a-ruotsin 7. kurssi

Varför inte ! 7 21,20 e - ( 9 e + 3 e ) = 9,20 esäästö: 53,80 e. säästöä tulee vielä lisää kun tuon fotonin löytää myös käytettynä. lisäksi kirpparilta ostetut kirjat ovat yleensä vielä halvempia, mutta vaatii enemmän onnea löytää juuri oikeita kirjoja sieltä. mutta paljon olen sieltäkin ostanut. ja oikeasti löysin esimerkiksi tuon yh:n kirjankin kahdella eurolla, joten säästö kasvaa vielä suuremmaksi.

jokainen voi varmasti edellisestä laskelmasta päätellä kuinka paljon säästöä kertyy kolmen vuoden aikana. jos yhden jakson aikana puhutaan jo kymmenistä euroista, tulee 13 jakson aikana summaksi vähintään kolminumeroinen luku. ja kirjoista pääsee myös aina eroon !

muutama vinkki vielä käytetyn kirjan ostajalle:

ops vaihtui vuonna 2005. sitä ennen painetut kirjat ovat todennäköisesti vanhaa opsia ja siten käyttökelvottomia.
älä kuuntele opettajaa joka vaatii uusinta painosta kirjasta. käske häntä näyttämään miten sinun vuotta tai kahta aiemmin painettu kirjasi eroaa uudesta kirjasta. jos ero vanhaan painokseen on korjattu kuvateksti tai taulukon taustavärin vaihto, pärjäät mainiosti sillä vuotta tai kahta ennen painetulla kirjallasi.
jos et ole varma oletko ostamassa oikeaa kirjaa, tarkista ISBN. huuto.netissä useimmat myyjistä ilmoittavat ISBN-numeron kohteen tiedoissa ja aina voi kysyä. vertaa numeroa kirjakaupan ilmoittamaan numeroon. kirpputorilla kiertäessä viisaimmalla on kirjalistassaan myös ISBN-numerot ja tälläisen erittäin fiksun listan puuttuessa, voi aina turvautua puhelimen nettiin.
kysy minulta neuvoa ! minä kyllä tiedän :---D


tämä päivä on mennyt esimerkiksi tämän kirjan parissa...
2106 015
2106 014
...näissä maisemissa.
2106 016
loppuun vielä kaikkien aikojen huuto.net löytö. hinnasta ei kuitenkaan puhuta. suttasin tuon toisen naaman jos se ei tykkää olla minun blogissa.
18476_312348143045_529788045_3267734_587350_n

3 kommenttia

 1. Jemina olet niin kultainen! Terveisiä Brightonista!

  VastaaPoista
 2. Nätti kuva viimeinen ja tarkoitatko kaikkien aikojen huuto.net löydöllä mahtavaa mekkoasi? Minkä väriset silmät sinulla muuten on?

  VastaaPoista
 3. saana minua naurattaa kun sanot minua kultaiseksi mun kauheeseen säästöpostaukseen haha :---D itse olet kultainen !

  heli tarkoitan juuri mekkoani. täydellisintä mekkoani. ihaninta kauneinta ja rakkainta. minulla on siniset silmät.

  VastaaPoista