sunnuntaipäivä

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

heräsin tänään siinä hieman ennen kuutta ja noin 10 vaille seitsemän oli länsikeskuksesn euromarketin pihalla tyhjentämässä kirpparipöytiä ja kukkaroani.

olen henkeen ja vereen aamuihminen. rakastan aamuja. tässä aamussa rakastin sitä että sain lähteä yksin, syödä ruisleivän yksin ja ottaa lääkkeen yksin. rakastin sitä että sain pukeutua lämpimiin vaatteisiin, sulkea ulko-oven kiinni hiljaa ja kävellä kukkameren poikki koosterin luo. lähteä ajamaan ihan yksin ja laulaa omia suosikkikappaleitaan ilman että kimmo vehviläinen pääsee väliin sanomaan mielipiteitään.

matkalla näin oravan. ylhäällä sinitaivaalla oli myös kuumailmapallo, puoli seitsemältä aamulla ! yhdessä kohtaa tuoksui sekä meno- että tulomatkalla kanelikorput, en voi käsittää mistä se tuli !

kaikkialla oli hiljaista, vastaan tuli vain muutamia ihmisiä kohtuullisen pitkän matkan aikana. liikennevalot eivät tunnistaneet aina minua pienen koosterini kyydissä, ja jouduin ajamaan punaisiin valoihin. se ei tuntunut pahalta kun kuiskasi valoille anteeksi.

raahasin kotiin kaksi kangaskassillista uusia rakkauksia. kustannukset: 25 euroa. esittelen niitä joskus tarkemmin ehkäpä.

myöhemmin kävin vielä vuokraamassa leffan (kanelikorput tuoksuivat taas siinä yhdessä kohtaa !). valitsin ensi-iltahyllystä Adamin, josta tuli suosikkielokuvani ensimmäisellä katselukerralla. entiset suosikit on täytynyt katsoa moneen otteeseen ennen kuin niistä on muotoutunut todellisia rakkauksia.

Adam kertoo Bethistä, joka muuttaa samaan taloon, jossa Adam asuu. Adamilla on Aspergerin syndrooma, joka hänen tapauksessaan ilmenee kyvyttömyytenä ymmärtää muiden ihmisten ajatuksia ja tunteita ilman kysymistä. syndroomalle tavanomaisesti Adamkin on kovin vetäytynyt persoona sosiaalisten tilanteiden ollessa hyvin vaikeita hänelle. Adam on myös monien muiden Aspergerin syndroomaa sairastavien ihmisten tavoin erittäin viisas ja hänen mielenkiintonsa kohdistuu ennen kaikkea astronomiaan.

Bethin on vaikea ymmärtää Adamin käyttäytymistä ystävyyden alkuvaiheessa jolloin hän ei vielä tiedä syndrooman olemassaolosta. heidän välilleen muodostuu kuitenkin kaunis ja erilainen tarina, jonka haluaisin jokaisen näkevän. niin tämän elokuvan muodossa kuin omassa elämässäänkin.

minun oli kovin helppo samaistua Adamiin. näin hänen pelkonsa ja ahdistuksensa esimerkiksi kohtauksessa jossa hän odottaa Bethiä saapuvaksi valmiina avaamaan oven.

Aspergerin syndrooma on erilainen sairaus paniikkihäiriön kanssa, mutta minä kuitenkin näin itseni odottamassa tiettyä hetkeä. ja sitten hetken koittaessa Adam hajoaa, pelko kasvaa ulos ihmisestä ja maailma pysähtyy.

minä haluan oppia Adamilta hänen rohkeutensa kuitenkin luottaa Bethiin.

en halua kertoa elokuvasta enempää, toivon vain, että jonain päivänä katsoisitte sen.

asut 003

paita, second hand, 2 e
pellavahuivi, second hand
kello, second hand, 3 e
vyö joka toimii minulla erinomaisena koruna, second hand, 0,50 e

huomenna palaan kouluun kello kymmeneksi. tungin uudestaan mukaan historian kesäkurssille koska en saanut viime vuonna tarpeekseni kartanoista, museoista ja historiallisista kukkuloista. toivon jotenkin että se kääntäisi uuden sivun, sen vanhan viime vuonna käännetyn sivun päälle. ei kiitos rakastumisia tällä kertaa. minä en millään jaksaisi kun edessä on muun muassa:
kaksi englanninkurssia, joista toinen alkaa myös huomenna
kolme viikkoa roosani kanssa raumalla
yhteiskuntaoppileiri valkeakoskella
täydellisiä kesäpäiviä
matematiikan kertausta, olen vakaasti päättänyt kirjoittaa pitkästä matematiikasta laudaturin !
yhteiskuntaopin ja englannin yo-kokeisiin valmistautumista syksyksi
ystäviä
ben & jerry's jäätelöä

Ei kommentteja

Lähetä kommentti