kevätretki Tallinnaan

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Koko viikon ulkona paistoi aurinko ja ulkona tarkeni mekossa, sukkahousuissa ja tennareissa. Sitten koitti lauantai, meidän retkemme Tallinnaan ja hillitön lumimyräkkä.

Meitä oli matkassa neljä tyttöä, ja olimme näppärinä itse varanneet ja makseneet lippumme ja meriaamiaisemme - niin, istuimme sitten kaikki eri pöydissä siellä buffetissa.

En ollut ennen käynyt Tallinnassa, eikä se harmaa myrskyinen satama oikein meinannut innostaa. Meillä oli kuitenkin ensimmäisenä päämääränä se kuuluisa valtava ompelutarvike-/lankakauppa. Toin mukanani vain 20 kerää leijonankeltaista lankaa. (10,51e)

Lankakaupasta pois päästyämme myrsky vain yltyi. Otimme taksin Vanhaan Kaupunkiin pannukakkumestaan nimeltä Kompressoriin.
Suosittelemme erityisesti tätä valkosipulileipä-lautasta. Kahdella ja puolella eurolla pala taivasta. Pannukakut olivat ihania ja kokis halpaa - mitä muuta toivoa?
Ehkä aurinkoa. Mutta joimme Chokolaterie de Pierressä kaakaot ja ostimme supermarketista kuivat sukat. Laivalla käperryimme kokolattiamatolle ja aloimme käydä läpi aakkosia niin, että jokaisen piti kertoa itsestään jotakin jokaiseen kirjaimeen liittyen.

Meillä oli ensimmäistä kertaa mukana Sinikka, joka rohkeasti tuli heti mukaan isomman luokan seikkailulle. Lisäsimme Miran ja Viivin kanssa hänet niiden ihmisten listalle, jotka vaan tulevat ja tuntuvat kuuluvan samantien omaan elämään. Tuuthan mukaan toistekin.

Tallinnassa taksimatkamme maksoi 5,80e. Sen jälkeen kirpaisi maksaa reilu kolmekymppiä Jätkäsaari-koti -välistä.

8 kommenttia

 1. Voi, minunkin tekisi niin mieleni kevätretkelle Tallinnaan! Tai edes Helsinkiin, hmm..

  VastaaPoista
 2. Ihana Tallinna, ihanat kuvat ja ihanat te! Mulla on nyt yletön matkakuume!

  VastaaPoista
 3. Tallinna on kyllä aivan ihastuttava kaupunki etenkin kesällä. Haluan kovasti päästä uudestaan kiertämään vanhan kaupungin suloisia pikkuputiikkeja. Olisinpa ollut mukana.

  VastaaPoista
 4. Missä tämmönen lankataivas sijaitsee? :)

  VastaaPoista
 5. Ajoittain nauttisin hurjasti etelämmässä asustamisesta - Tallinna olisi halvan laivamatkan päässä. Nyt kirpaisee maksaa risteilyä monin kerroin karvaampi hinta, jotta selviää ensin edes Helsinkiin täältä Pohjois-Savon kaukaisuudesta. Suomi on pieni maa mutta tuntuu kyllä ajoittain niin suurelta. Kaupunkilomakuume! Ps. Kirjoitat ihanan lennokkaasti :--)

  VastaaPoista
 6. ihania kuvia ja tallinna on kyllä suloinen! :--)

  VastaaPoista
 7. ihania kuvia! etkai maksanut noin vähän niin monesta jellonankeltaisesta lankakerästä?? olen rehellisesti hyvin kateellinen!

  VastaaPoista
 8. lankakaupan nimi on Karnaluks, googlatkaa se. siellä on siis ihan tolkuttomasti käsityötavaraa naurettaviin hintoihin.

  nuo minun 20 kerääni ovat tosin akryylilankaa kun halusin sitä valtavaan peittoprojektiini ja akryyli on ihan hyvää siihen.

  olen ihan varmasti menossa sinne keväällä vielä uudestaan (20 kerää ei riitäkään peittooni haha) niin voin postata silloin paremmin.

  kiitos kommenteista, olette ihania<3

  VastaaPoista