miten postcrossing toimii

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

1. Rekisteröidy postcrossing.com-sivustolle. Kyllä, se on turvallista.
2. Postikortin lähettääksesi, klikkaa Send a postcard -linkkiä vasemmalla. Saat eteesi muutaman neuvon, rastita ruutu, että olet lukenut ne ja siirry eteenpäin.
3. Valitse postikortti! Itse tykkään hirmuisesti postikorttikirjoista, joita aina välillä löytyy kirjakaupoista muutamia kappaleita.
4. Kirjoita korttii: tärkeintä osoitteen lisäksi on ehdottomasti saamasi postcard id. Kirjoita se selkeästi!
5. Ulkomaille kortteja lähetettäessä kannattaa valita ensimmäisen luokan postimerkki. Toisessa luokassakin menevät, mutta siihen menee ihan tuhottomasti aikaa. Tai ainakin näin minun kokemukseni kertovat.

Korttisi vastaanottaja rekisteröi kortin postcrossing.comiin postcard id:n avulla. Tämä onnistuu yksinkertaisesti klikkaamalla Register a postcard -linkkiä, kirjoittamalla id:n sille varattuun ruutuun. Lisäksi vastaanottaja voi kirjoittaa lähettäjelle kiitokset ja terveiset!

Kun sinun korttisi on vastaanotettu, joku postcrossaaja jossain päin maailmaa saa sinun osoitteesi, ja hän lähettää sinulle kortin, jonka sinä taas rekisteröit ja on hänen vuoronsa saada kortti jostakin kaukaisesta maasta. Ja kierre pysyy voimassa siten, että aina kun sinun korttisi rekisteröidään, pystyt lähettämään uuden kortin lisää.

Aluksi sinulla voi olla yhteensä viisi korttia kerrallaan matkalla määränpäihinsä. Mitä enemmän kortteja lähetät, sitä enemmän korttejasi voi olla samanaikaisesti matkalla.

Happy postcrossing!

10 kommenttia

 1. JESJESJES!

  ihanaa että teit tämmösen opastuksen postcrossauksen maailmaan, oon nimittäin pitkään miettiny siihen liittymistä :---) ehkä nyt sais jopa aikaseks!

  VastaaPoista
 2. tämä oli hyvä ja lisäisin vielä, että kakkosluokan merkillä voi tosiaan lähettää, mutta sen täytyy olla 65 sentin hintainen (eurooppaan, muualle 70), ei se 60 sentin normi kakkosmerkki, joita esim muumimerkit ja ne rullatavara on. siis noin muille muistutukseksi, sinä varmasti suurena postifanina tiesitkin :)

  VastaaPoista
 3. Itse liimaan korttiin aina 2 luokan postimerkin ja lisään Priority tarran. Kyllä, tämä on huijaamista, mutta aina menee kuitenkin perille 1 luokassa vaikka käytän 2 luokan merkkejä. Kätevää.

  VastaaPoista
 4. voi ei nyt menin ja ihastuin, pienimuotoisena nättien postikorttien keräilijänä täähän olis ihan ideaali harrastus, kiitos vinkistä! :>

  VastaaPoista
 5. Ihana postcrossing ja meillä on samanlaiset taustakuvat koneella !!

  VastaaPoista
 6. postcrossing on parasta! mulla on kortteja aika vino pino työpöydän laatikossa ja toinen kasa seinään kiinnitettynä ;-)

  VastaaPoista
 7. voii minä joskus aikanaan, ehkä vuosi takaperin tai jotain, innostuin postcrossingista ihan sinun ansiostasi, kun esittelit täällä korttejasi niin ihanasti. ♥

  VastaaPoista
 8. Oon jo pitkään miettiny että postcrossing vois olla kivaa mutta en oo ihan tajunnut miten se juttu toimii.Nyt tajuan,kiitos ihan hirveesti näistä ohjeista!
  -Mea

  VastaaPoista
 9. Mä olen pitkään miettinyt postcrossingin aloittamista, mutta en edes uskalla mainita koko asiasta äidille, joka alkaisi heti vaahdota pedofiileistä ja siitä, ettei osoitettaan saa kertoa jne...

  VastaaPoista
 10. huu! Innostuin tästä ihan liikaa ja rekkasin itseni jo sivuille! Nyt vaan kortti ostoksille! Vähänkö alkaa jännittää! c:

  VastaaPoista