Viisi askelta flunssan taltuttamiseen

torstai 26. elokuuta 2010

1. Catherine Sanderson: Petite Anglaise
Photobucket

Minä en ole ainakaan vielä löytänyt itseäni niin kutsuttuejn hömppäkirjojen maailmasta, mutta tämä Catherine Sandersonin kirja on juuri saattanut vetäistä minut sinne. Petite Anglaise on tositarina siitä kuinka hänen bloginsa muutti hänen elämänsä, miten blogista melkein tuli sanelija hänen elämälleen eikä toisin päin.

Catherine on siis britti, joka löytää itsensä Pariisista haaveiltuaan unelmiensa maasta ensimmäisestä ranskan tunnista lähtien. Hän elää unelmaansa, ainakin jollain tasolla, ja aloittaa blogin pidon Pariisista käsin. (Kamppailen sanojeni kanssa, en haluaisi paljastaa liikaa siinä pelossa, että joku intoutuu nappaamaan tämän kirjastosta ensi kerralla mukaansa.) Blogi muuttaa hänen elämäänsä, blogin myötä auennut parisuhde syrjäyttää edellisen ja Catherine saa taas elää unelmaansa muutenkin kuin ulospäin avautuvalla tasolla.

Minä pidin tästä kirjasta, koska tietoisuus siitä, että nämä tapahtumat ovat oikeasti tapahtuneet, nämä henkilöt ovat oikeasti olemassa ja nämä postaukset on oikeasti tulleet kirjoitetuksi, oli kuvailemattoman kutkuttava !

Lisäksi Catherinen Toukaksi kutsuttu tytär kuvataan mitä suloisimmaksi rakkaudeksi, ja minä olen aivan ihastunut häneen. On tavallista kiintyä kirjan henkilöön, mutta kun tietää Toukan oikeasti olevan olemassa !! Olen aivan häkeltynyt, minä jopa kuuntelin hänen aivan tajuttoman suloista lauluaan sieltä blogista. (Kyllä, se on ihan oikeasti olemassa.)

Sanderson nousi julkisuuteen saatuaan potkut bloginsa pidon vuoksi 2006. Hän kuitenkin nosti syytteen entistä työnantajaansa vastaan ja voitti juttunsa. Samana vuonna hän teki kahta kirjaa koskevan sopimuksen. Petite Anglaise on niistä ensimmäinen.

2. Lämmitetty mustikkakeitto

Photobucket
Mikään muu ei oikeasti paranna aivan kamalan kipeää kurkkua.

Vai rahtaako joku oikeasti kurkkukaramelleja kaupasta niiden parantavan vaikutuksen vuoksi ? Minä ainakin vain nautin tunteesta kun 98 prosenttisesti hiilihydraateista koostuva eukalyptys(???)pastilli on pelkästään minun !

3. Tietokone
Photobucket

Spotify, Facebook, unohdetut musavideot, lempiblogit ja uutiset.

(Kun jos huomenna on tylsää, imuroin näppäimistön.)

4. Vaatteet

Photobucket
Kaikki mieltä ja kehoa lämmittävä on haalittava päälle.

Olisittepa nähneet minut eilen kun raahauduin "KAIKKIEN SYKSYN KIRJOITUKSIIN ILMOITTAUTUNEIDEN ON OLTAVA EHDOTTOMASTI PAIKALLA"-teemaiseen abi-infoon eilen iltapäivällä. Olin kyllä suloinen, ajattelin että tuolla tavalla pitäisi joka päivä pukeutua.

Pipo, kaulahuivi, aivan mielettömän nätti villapaita (se on niin rakkaus en kestä odottaa että syksy tulee kunnolla), keltainen sadetakki, lempilöllyfarkut, sukkahousut, villasukat ja rakkaussyksykengät. Itsekin olin ihan tuitui.

5. Albert Einstein
Photobucket


Ensinnäkin, tuo kuvan hurmaava pastillirasia on Heurekasta ostettu joskus tässä kun rakkausmeerini kanssa siellä kävimme suloisella kävelyretkellämme.

Toiseksi, olen edelleen koukussa Einsteinin ajatuksiin. Ja pastillirasiassakin mainostettuun nettikauppaan The Unemployed Philosophers-nettikauppaan.

Edellisessä postauksessa annoin ymmärtää viihtyväni yksin tällä hetkellä. Jos tämä masensi jotakin kerrassaan ihanaa (mieluiten kiharatukkaista) poikaa, niin ei hätä ole tämän näköinen !

Treffeille voin lähteä jo Jeesus-, Sokrates- tai Sherlock Holmes-nuken saatuani, seuraaville Jane Austenilla ja kolmansille vie Charles Darwin.

Kihlat Obamalla, naimisiin Galileolla.

Yhteinen hautapaikka Einsteinillä.

7 kommenttia

 1. Hahah, oot niin suloinen ! Oon varma että kiharatukkaiset pojat innostuis tosta Jeesuksesta ! Onnea matkaan, toivottavasti osaat valita oman poikasi siitä jonosta mikä huomenna on teiän oven takana (:

  VastaaPoista
 2. siiri: alkaa nyt jo kertyä jonoa, äiti vei niille kakkua ja pullaa !

  VastaaPoista
 3. Sulla on tosi kiva kirjotustyyli! :) Tuohon sun aiempaan postaukseen viitaten, millä nimikkeellä mun pitäis ettiä nuota vihko/kansio/systeemejä lähimmästä kirjakaupasta JOS siellä olisi? Ja onko ne sivut siellä siis ihan kiinni ja onko ne ruutupapereita vai semmosia yksivärisiä ja paksuja? :D Kiitos näistä :)

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos Sanna paljon ! Luulen että tuo vihko/kansio/systeemi on kaikista tehokkain hakusana kirjakaupassa kerrottavaksi :--D En osaa yhtään paremmin auttaa tuossa kysymyksessä, surullista. Noissa vihoissa on välillä ruudutus, välillä viivoitus ja ne on ihan kiinni siellä siinä kierresysteemissä. Kaikissa käyttämissäni malleissa on simmoi se paperi että saa helposti ja ennen kaikkea nätisti repästyä sen paperin pois, ja ainakin noissa mun suosikeissa on kaiken lisäksi valmiit reiät jos tykkää siirtää esim. kansioon säilöön !

  VastaaPoista
 5. haa kuulostaa hyvältä! :) Taidan toden teolla mennä etsimään tuollaista kaupasta !! Ja jos ei löydy, laitan myyjät koville... heh.. ;D

  VastaaPoista
 6. näppäimistö näytti suklaalle ilman silmälaseja! :DDD

  VastaaPoista
 7. homeiselle suklaalle varmaan kun on noin kamalan likainen ja pölyinen :----D

  VastaaPoista