Hassuun kysymykseen hassu vastaus

torstai 12. elokuuta 2010

Photobucket Edelliseen postaukseen tuli yksi hassu kysymys, "käytätkö sinä lukiossa vihko- vai kansiomenetelmää muistiinpanoja tehtäessä ? miksi ?". Käytän niiden risteytystä ! Photobucket
Photobucket
Photobucket
Minulla on siis jokaiselle jaksolle oma tuommoinen hassu iso vihkokansio/kansiovihko. Ensimmäisessä jaksossa käyttämäni normivihkot eivät vaan tuntuneet omalta jutulta sitten yhtään. Ajatuskin semmoisesta jättimäisestä kansiosta, jota pitäisi tunkea laukkuun joka tunnin jälkeen, tuntui myös aika kamalalta. Sitä paitsi minun mielestäni ne on aika rumia, todennäköisesti en vain kuitenkaan ole nähnyt ensimmäistäkään kaunista kansiota (luetaan: entisen poikaystäväni kansio ei ollut kaunis). Sitä paitsi miten ihmeessä sen metallihäkkyrän päällä kirjoittaa mitään, täytyyhän sille vasemmallekin puolelle kuitenkin muistiinpanot tehdä. Joku kuitenkin ehdottaa, että irroittaa paperin kansiosta ja kirjoittaa siinä sitten, mutta sehän olisi aivan järkyttävän kamala kokemus ! Kirjoittaa sellaiselle ohuelle ruutupaperille pelkkä pöytä alustanaan, hyi kamala. Juuri tuo papereiden ohuus on yksi syy miksi en todellakaan halua kansiota. Joten ratkaisuksi löytyi nämä vihot, jotka on valmiiksi jaettu yleensä viiteen osioon värikoodien kanssa. Paperi on paksua, tilaa riittävästi ja ehdottomana plussana mahdollisuus muokata kansista juuri sellaiset kuin itse haluaa ! (Ei, kansion kanssa ei ole sitä mahdollisuutta, ne on yleensä ällöttäviä liukaspintaisia, johon ei kiinnity mikään liima.) Syksyllä 2008 noita ei ollut oikein missään myynnissä, ja ensimmäinen omanikin löytyi sattumalta täältä kotoa jostain kaapeista joskus kirpparilta ostettuna. Uskon kuitenkin, että uutteras työni Akateemisen henkilökunnan kanssa on johtanut tämän hetkiseen tilanteeseen, jossa vihkoja löytyy kyseisen kirjakaupan hyllyiltä enemmän kuin jaksaa ajatellakaan ! Minä ihan oikeasti laitoin ne ahtaalle muutamaan otteeseen, ja uskallan ottaa kunnian siitä faktasta, että turkulaisilla on nyt mahdollisuus siirtyä vihoista ja kansioista siihen oikeaan muistiinpanovälineeseeen. Kumartakaa siis minua. Seuraavilla kuvilla haluan osoittaa, että vihkoni ovat myös sisältä yhtä hassunnäköisiä kuin ulkoa. Photobucket Photobucket ps. läppärillä muistiinpanojen tekeminen olisi ehkä modernia, mutta ah, niin kylmää. ja mihin sitä sitten kirjoittelisi kivoja huomautuksia. ja mihin Johanna sitten piirtäisi pandoja !!! pps. tuo matematiikkasivu on vähän huono esimerkki normaalista matematiikkasivusta, joka on niin paljon täydempi

7 kommenttia

 1. Kansiomenetelmä on yllättävänkin toimiva kunhan siihen tottuu ja sitä järjestelee silloin tällöin, pienen totuttelun jälkeen ei se "metallihäkkyräkään" kovin paljoa häiritse. Kansion ulkonäöllä ei niinkään merkitystä ole, se on kuitenkin vain koulua varten :D

  VastaaPoista
 2. Rakastan noita sun vihkoja.
  Voisin ehkä käyttää myös tota ideaa :] Mutta onko sulla vaan viittä ainetta jaksossa ja riittääkö tollanen yks per jakso?

  VastaaPoista
 3. Nyt on kyllä aivanaivan pakko jo sanoa jotain! Voi miten monta kertaa oot ilahduttanut kaikella elämisenarvoisella, mitä oot tänne kirjotellut. Alunperin bongasin sinut galleriasta, mutta nyt vielä tämä blogi. Aaaaa en ymmärrä miten ihanuus voi olla tämätämmöinen. Kaikki kuvat ja kaikki tekstit ja kaikki pienetsuloisetasiat sai tänäänkin mut vain selailemaan ja selailemaan tätä! Oioioi ja sinä itsekin olet itse suloisuus! Ja vaatteetvaatteet, äöäöäää ne on ihan yhtä suloisia kuin sinä siellä alla. Miksimiksi minä en löydä noinnoin ihania vaatekappaleita kirppiksiltä ää ääää haluan oppia löytämään ja yhdistämään kanskin!
  Ilahdutit siis taas tätä päivää tällä, kiitos suuri siitä.

  Anteeksi tämmöinen valtavansekava selitys, mutta NYT sain sanottua innostustani, kiitän ja kuittaan.

  - Elina

  PS. huoneesi on ihanin!

  VastaaPoista
 4. Voi Elina tuo oli kovin hieno kommentti ! Minä olen aivan rakastunut nyt maailmaan entistä enemmän tuommoisen tekstin jälkeen huhhuh.

  Muista että maailmassa on paljon rakastettavampiakin asioita kuin suloinen minä blogeineni ! :---D

  Sinä olet suloisin !

  VastaaPoista
 5. Toi on kyllä tosi kiva idea :) oon koulussakin joskus kattonut, että noi sun vihkos näyttää kivoilta!

  Sun blogisi on kyllä muutenkin hieno :) Tykkäsin erityisesti tosta sun huoneen esittelystäs! Se oli musta hauskalla tavalla esitelty. Kaikki ne pienet kivat asiat mitä sieltä löytyy ja mitkä tekee siitä niin sun näkösen!

  VastaaPoista
 6. Ruut kiitoskiitos ! Ja hyvä kuulla että näyttää minulta tämä huone, olisi pelottavaa jos ei näyttäisi. Toivottavasti blogikin näyttää.

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus:) Muistui mieleen omat lukioajat. päällystin joka vihon (ja kirjan) julisteilla tai liimasin täyteen sarjakuvia ja sitten kontaktimuovi päälle.

  Ja hei, _vielä_ yksi plussa viholle: sitä voi käyttää viestivihkona*) ilman, että ope huomasi mtn.

  *) eli kannessa lukee BILSA, käännä vihko, plärää muutama sivu ja voilá, siellä oli minun ja ystävättäreni kirjeenvaihtoa kyseisen jakson bilsan tunneilta. Välitunneilla kun ei ehtinyt jutskata kaikkea, mitä halusi ja tahti oli liian hidas:) Niin, ja se bilsa oli 10...

  Siis kiitos hilpeistä koulumuistoista! Kivaa koulun alkua!

  VastaaPoista