kirjojen poistomarkkinat

lauantai 22. toukokuuta 2010

bongasin turun sanomien menovinkeistä turun kirjastoautojen kirjojen poistomyynnin ja ajattelin että sieltähän minä löydän paljon kuvia leikattavaksi uusiin kortteihin ja muihin taideteoksiin.
paikan päältä löytyi mieletön taivas ! sadoittain, ellei tuhansittain hyväkuntoisia kirjoja, joita kirjastoautot eivät enää tarvinneet:
2205 007
2205 008
kuvissa näkyy ehkä miljoonasosa niistä !
harmikseni sain kuulla että myymättä jääneet kirjat viedään armotta polttolaitokselle. eikö niitä olisi voitu lahjoittaa vaikka kouluihin, lastenkoteihin ja lastenosastolle tyksiin ? kyllä olisi kelvanneet ne sadat lasten ja nuorten kirjat aivan varmasti kun olisivat vain tarjonneet. ymmärrän että ehkä tietosanakirjat vuodelta 0 ja 1990-luvun alun tuulilasi-lehdet eivät ehkä olisi kuuminta tavaraa mistään sairaudesta kärsivälle, mutta herranjumala siellähän oli kaikkea kuvakirjoista harry pottereihin ?
toivottavasti ne tulivat järkiinsä lopulta.
mutta nämä kirjat ja lehdet siis lunastin itselleni yhteensä viidellä eurolla:
2205 029
kuusi nippua sköna hem -lehtiä jotka tietenkin ensin luen ja sitten silppuan. täydellisiä kuvia ja mitkä värit !
sitten on yksi lasten runokirja jonka kuvat ovat ensiluokkaisen ihania. puhumattakaan tuosta kuvassakin näkyvästä "People"-kirjasta ja erityisesti sen kulttuuririkkaista kuvista ! mielettömiä mahdollisuuksia luoda vastaanottajille juuri oikeanlaiset, uniikit kortit.
sitten oli vielä suuren suuri karttakirja, jonka sivuista ajattelin tehdä kirjekuoria. ovat nimittäin sen verran suuria ja vahvalle paperille painettuja nuo kartat että niiden sisällä lähettäisi vaikka puukkoja kuoren rikkoutumatta.
sitten oli vielä postimerkkikirja - myöskin upeilla kuvilla.< ainoa ei-tuhottava kirja on rakkauslaulukirja, jossa on vaikka mitä ikivihreitä rakkauslauluja. ai että mikä löytö ! ja kaikki nämä siis viisi euroa.

1 kommentti