tänään on maanantai

maanantai 5. heinäkuuta 2010

teimme pyöräretken even kanssa muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan isokyrön kaupunkiin. ensimmäisen vastaantulleen kirpparin ovella luki näin:

isokyrö 027

nielimme tappiomme mutta melkein heti törmäsimme seuraavaan kirppariin:

isokyrö 019

kuoleeko tämä paikka aina maanantaiksi?? kaksi avoinna ollutta hautaustoimistoa puolustaisivat tätä teoriaa.

no, me reippaina bongasimme hienot opastekyltit kirkolle ja lähdimme pyörinimme sinne. kirkko näytti upealta ! olisipa sinne vain päässyt sisälle, ovet eivät vain auenneet... maanantai ?

no me otimme muutaman turistikuvan kauniin kirkon edessä kuitenkin ja se minkä ikkunoista onnistuimme näkemään kertoi kuitenkin kauneudesta joka tiilten takana olisi odottanut.

isokyrö 004

j'appele paul. je vais à l'école.-paita, second hand, 1 e
shortsit, second hand, 2 e
läpsyttimet (täydelliset), second hand, 1 e
kettureppu, joku vanha kellarista löytynyt ja kovasti rakastettu

(tuo paita saa minut surulliseksi kun lopetin sen ranskan opiskelun kahden kurssin jälkeen. mutta kun se opettaja argh, rakastan sitä ihmisenä mutta opettajana melkein vihaan)

pyöräilimme takaisin keskustaan päin ja bongasimme pitserian: ruokaa !!! paitsi että:

isokyrö 018

no abc ja s-market tietysti pelastavat missä tahansa mutta kun s-marketit ovat aina ihan samannäköiset, ihan sama missä päin suomea oleilee !

pyöräilimme toiselle kirkolle jonka läheisyydestä löytyi myös kivakiva laituri jossa luimme trendit ja söimme:

isokyrö 007

toinen kirkko oli sentään avoinna ja komea olikin ! vuonna 1301 muistaakseni rakennettu ja opastyttö oli melko suloinen. ostettiin sieltä kortti.

isokyrö 015

tuossa kuvassa näkyy myös villavintin mainos, ja sanottakoon että villavintti meni ja pelasti kyllä tämän reissun aivan kokonaan ! mahtavia käsitöitä ja pieniä, hassuja juttuja ullakkokaupalla. ostettiin even kanssa huovutushuopaa kun oli niin kivoja värejä.

isokyrö 029

tämän riippusillan vieressä oli esittelyteksti neljällä kielellä. esittelyteksti kertoi sillan olevan suomen vanhin käytössä oleva riippusilta. tosi käytössä oli, jos se aukeaa sitten tiistaina ja menee sunnuntaina kiinni.

bongasimme vielä paikan nimeltä napoe ja esittelytekstit kertoivat isovihan aikaisesta taistelukentästä. 1920 pystytetty muistomerkki oli komea ja lausuimme isänmaalliset tekstit metallilevyistä suureen ääneen esi-isiä kunnioittaen. lopuksi turistikuvat.

isokyrö 032
isokyrö 038

matkalla bongasimme myös tämän mestan mutta helle alkoi ahdistaa jo sen verran ettemme enää edes vaivautuneet katsomaan aukioloaikoja. ne olisivat kuitenkin kertoneet vain karun totuuden: maanantaisin suljettu.

isokyrö 021

retkibiisimme


EDIT: eve korjaa kirkon rakennusvuodeksi 1904
EDIT: olen oppinut tarulta poseeraamisen jalon taidon :]]]

6 kommenttia

 1. Ihme paikka, kaikki maanantaina suljettu :o Nehän just pitäisi olla nimenomaan silloin auki! Sulle näyttää sattuvan ja tapahtuvan kaikenlaista hassua :)

  VastaaPoista
 2. no meitäkin vähän harmitti kyllä ! mutta ehkä sitten ei olisi tullut pyöräiltyä vähän erikoisempiin paikkoihin, kuten tuonne villavinttiin.

  olen hassujen tapahtumien magneetti...

  VastaaPoista
 3. hei me ollaan Johannan kanssa menossa Isokyröön heinäkuun lopulla kattomaan kaveria :D [joka itseasiassa taitaa olla kesätöissä kirkolla oppaana ? :o ettei olis sama tyttö ku oli teidän oppaana ?]
  mut aika kivalta näyttää, me ollaan kyllä onneks menossa sinne viikonloppuna niin että me voidaan ehkä päästä jonnekkin sisälle. : D

  VastaaPoista
 4. hei vähänkö on hassu sattuma ! tuskin siellä kovin montaa tyttöä kirkko-opastelee, joten taitaa olla sama ! hassuahassuahassua.

  tosta metropolista saattaa kyllä saada vähän enempi kun edes joku paikka olis avoinna s-marketin lisäksi :---D

  VastaaPoista
 5. Suomessa on siis kaksi vanhinta käytössä olevaa riippusiltaa, sillä sellaiseksi itseään väittävä löytyy myös Utajärven suunnilta :o

  VastaaPoista
 6. ties kuinka monta niitä löytyisi kun jokainen kunta haluaa vedota matkailijoihin mainostamalla vanhinta käytössä olevaa riippusiltaa !!!

  outoa kyllä...

  VastaaPoista