villatakkityttöjen joulukalenteri: turkulainen joulu

lauantai 6. joulukuuta 2014

Pitkästä aikaa Turun maisemissa!

Meillä on villatakkityttöjen kanssa tälläinen joulukalenteri menossa. Piti jo aiemmin vinkata, mutta jäi ihan kokonaan. Ensimmäinen luukku oli Emmin ja seuraavaksi vuorossa oli Eerika. Sitten ihana Kerttuli jakoi mausteisen banaanileipäkakun ohjeen ja neljäntenä päivänä Jenna kertoi Tampereen joulutapahtumista - tekisi mieli itsekin lähteä sinne vielä ennen joulua. Eilen Mira jakoi muutaman ihanan lahjaidean ja tänään on vihdoin minun vuoroni: turkulainen joulu!

Olin Helmin luona yötä ja yhdessä lähdimmekin katsomaan Plaekän pop up-kauppaa Eerikinkadun ja Kristiinankadun kulmassa. Ihastuin Sandqvistin leijonankeltaiseen reppuun, mutta kukkaro venyi vain Polkka Jamin joulukortteihin.


Turussa kannattaa kuulemma käydä nyt myös toisessa pop up -joulukaupassa, Pop Å:ssa.Sitten on aina tietenkin yksi minun henkilökohtaisista Turku-suosikeistani: Pieni Kirjapuoti. Kisutyynyjä, kirjoja ja valtava valikoima postikortteja - ja nykyään vielä kivannäköinen kahvilakin siinä samassa!

Me kävimme myös Mikaelinkirkossa kuuntelemassa Turun yliopiston kuoron joulukonserttia. Tuota konserttia en tietenkään enää voi suositella tälle vuodelle, mutta kuten Helmillekin vinkkasin, kannattaa ihan ehdottomasti mennä Mikaelinkirkon yöllä järjestettäviin kauneimpiin joululauluihin. Kyyneleetkään ei ole kaukana kun koko kirkosta sammutetaan kynttilöitä lukuunottamatta valot ja lauletaan yhdessä Maa on niin kaunis. Ja sitten on tämä nyt jo kaiketi turkulaisille vanha juttu: Tiirikkala.

Juuri sopivan makea kaakao, ihana miljöö ja tiskistä olisi voinut maistaa ihan kaikkea. Ei tietenkään niin kuin Bossaliina (jota siis edelleen ikävöimme), mutta kyllä täälläkin mielellään istui.

Muita jouluisia Turku-vinkkejä: Vanhan Suurtorin JoulumarkkinatGagguiSammakon kirjakauppaAboa Vetuksen museokauppaKauppahalli ja Fabbes Cafe.

Huomenna joulukalenteri-vuorossa on Janita sittenkin Iituliina. Linkkailen vielä muutkin luukut tänne myöhemmin!

Nyt oikein hyvää itsenäisyyspäivää, kenelleköhän on tänä vuonna kivoin mekko?

2 kommenttia