villatakkityttöjen joulukalenteri: viimeinen luukku

torstai 25. joulukuuta 2014

Villatakkitytöt ovat pitäneet aivan ihanaa joulukalenteria koko joulukuun. Teen huomenna teille vielä sellaisen ison linkkopostauksen kuvien kanssa niistä luukuista! Mutta, sitten minä menin ja feilasin viimeisenä päivänä: jouluaattona - toivottavasti saan anteeksi ja jaksatte vielä näin joulupäivänä kuulla minun joulukuustani.Olen ollut hirveän väsynyt. Joulu on pelottanut minua ihan tosi paljon: tämä on ensimmäinen joulu kun isä ja äiti ovat eri osoitteissa. Mutta, nyt on joulupäivä ja me siis selvisimme.

Kirjavinkki: älkää ostako Zoe Suggin kirjaa. Minä rakastan Zoea yli kaiken, mutta tämä kirja oli surkea (tosin tiedän että 16 vuotias minä olisi rakastanut sitä) - ja niin, eihän Zoe tätä ole edes itse kirjoittanut.Minun jouluun kuuluu Kauneimmat joululaulut, tänään on vuorossa tämän joulun kolmannet Raision kirkossa. Meidän kotimme koristui ihanalla kisuviirillä, joka löytyi Tukholman Gamla stanista. Miten tämän saisi muutettua sellaiseen ympärivuotiseen muotoon?Pehmeä piparikakku ja Tallinnan vanha kaupunki. Molemmat hurmaavia ja lämpimiä.Tallinnasta palatessa Tuutsu oli protestoinut joulua pudottamalla huonekuusen ikkunalaudalta lattialle. Onneksi on muuten niin ihana ja reipas kisu, ettei voi vaan mitenkään olla vihainen.

Ja Tuutsu on ihan oikeasti ihanan reipas kisu: aatonaattona matkustimme junalla Turkuun ja minun pieni neitini makoili tyytyväisenä keskellä käytävää ja tutustui pikkukoiriin. Täällä äidin uudessa kodissa on ollut kymmeniä uusia koloja, joita tutkia. Paras paikka on kuitenkin kylpyamme.Ja miaumiau, tässä Tuutikki joulurusetin kanssa. Paljon nameja ja maitoa, rapsutuksia ja päiväunia. Tuutsu sai lahjaksi rapisevia lintuja ja minä ainakin teetä, pipon, pyyhkeitä ja Even valitsemat Macin luomivärit.

Ihan parhaita viimeisiä jouluisia päiviä ihan jokaiselle. Kiitos, että olette tämänkin vuoden jaksaneet pysyä minun matkassani maailmankaikkeuteen. Jatketaanhan vielä ensi vuonnakin?

(Eilinen luukku oli ihanan Karoliinan.)

7 kommenttia

 1. Apua tuo keltainen pipo näyttää ihan täydelliseltä! :--)))

  VastaaPoista
 2. annatko oikeasti kissalle maitoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan oikeasti annan kissalle laktoositonta maitoa kun pitää vähän saada herkutella.

   mitenköhän muuten kissat selvisi 50 vuotta sitten

   Poista
 3. Jemina mietittiin just isän kanssa samaa. Isän lapsuudessa ollut monta ns. navettakissaa, joille annettu aina vasta lypsettyä lehmänmaitoa. Eikä mitään ole tullut.

  VastaaPoista
 4. Miten niin ei ole edes kirjoittanut kirjaa itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haamukirjoittaja - Zoe on tämän itse myös vahvistanut

   Poista