minun keltaiset kenkäni

torstai 25. heinäkuuta 2013Ne ovat keltaiset, ja kaiketi joltakin kultaisemmalta vuosikymmeneltä. Niistä tulee mieleen jelly shoesit, jollaisia en "siis missään nimessä ikinä koskaan milloinkaan" laittaisi jalkaani.

Tai no, ei näistä vain tule mieleen jellyt.

Sellaisethan nämä ovat.

Löytyivät Ihana Kirppikseltä neljällä eurolla.

PS Onko joku muu huomannut, että alkuun niin innostavasta kirpputorista on parissa kuukaudessa tullut melkoisen pimeä, ja tavaran laatu on laskenut ihan hirveästi? Onneksi ne ihmisten itse kotona valmistamat leivonnaiset näyttivät ainakin vähenneen - jokin vaan siinä konseptissa on vikana. Ja ärsytti ihan suunnattomasti maksaa 30 senttiä kortilla maksamisesta, miksi ihmeessä? Mutta siis, kiva on kirppari, mutta vain siksi, että se on kirppari. Ei mitenkään niiden sisustustarrojen ja yksittäin myytävien vaahtokarkkien takia. 

25 kommenttia

 1. o.3oe siksi, koska pankkikorttikoneen pitäminen ei ole ilmaista ja kirpparilla myydään kuitenkin toisten tavaraa. luottokunta veloittaa joka pkmaksusta yrittäjää.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei taatusti veloita 30 senttiä. ja miten sitten kannattaa yli vitosen ostoksiin antaa tuo 30 senttiä "anteeksi"

   Poista
  2. sitähän on hankala ymmärtää, mutta itse yrittäjäperheessä elävänä ja yrityksessä toimineena tiedän.. joissakin paikoissa on ollut o.50e pkmaksu.. eli ei yhtään kummallista. koska mieti jos kaikki alkaisivat esim. 1e tai parin euron maksuja makselemaan jatkuvasti kortilla, kuinka kalliiksi se tulisi todellisuudessa pitemmän päälle yritäjälle.. :/ toinen vaihtoehtohan on aina, että ottaa sitä käteistä matkaan, niin ei tarvi mielenrauhaansa järisyttää vaikka sen 0.3oe vuoksi.. :P

   Poista
 2. koko ajan siellä pöydän hintakin on laskenut, oli ihan liian kallis se yli 40e pöytävuokra.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miltä ajalta tuo 40e?

   Poista
  2. viikolta. ja oli yli 40e... ymmärrän tuollaisen vuokran just ja just helsingissä

   Poista
  3. Yllättävän kallista kyllä :o Meillä on tällä hetkellä kirppispöytä Haapajärvellä kuukauden ja maksoi 50e. Toki Haapajärvi on pieni kaupunki. Tällä hetkellä olemme tienanneet noin 500e.

   Poista
 3. Jep, ihanuus on minunkin mielestäni rapissut aika paljon heti alun jälkeen. Pitäisi ymmärtää, että ihanuus ei tule Tarjoustalosta ostetuilla sistuskylteillä ja seinään maalatuilla aforismeilla, vaan esimerkiksi sillä, että henkilökunta on ihanaa ja kirppis-orientoitunutta.

  Ja ne kaiken pölyn keskellä ilman mitään suojakupuja ostajia odottavat pasteijat ja leipomukset, ah. Terveystarkastajalle olis töitä.

  Kaikesta huolimatta on kiva, että keskustassa on joku tällainen kirppis, ei niitä oikein muuten ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siellä yhden sovituskopin peilissä lukee jotain niinkin hirveää kuin "wow, näytät upealta!"

   ja siitä ettei ihana kirppis ole ihana voidaan päätellä sitten että onko henkilökunta ihanaa vai ei...

   Poista
 4. Aivan paska paikka. En voi muuta sanoa, vaikken koskaan yleensä kiroile :-D Typerä sisustustyyli, jotain Lidlin suklaasuukkoja myynnissä ja tavara ei mitenkään eroa mistään muustakaan kirpputorista. Samaa roskaa sielläkin. Kuitenkin muistaakseni mainostuksellaan antoivat ymmärtää, että olisi ns. toisenlaisesti kirpputorista kyse. Hah.

  Ja tuo 30 sentin maksu. Mitä ihmettä. Useassa pikkuputiikissa on korttimaksumahdollisuus, muttei mitään veloiteta. Toki korttimaksumahdollisuudesta tulee kuluja, mutta niin tulee kaikesta muustakin yritystä perustaessa. "Perimmepä asiakkailtamme maksun näistä kahviopöydistämme. Tuolissa istuminen maksaa 40 sentiä, pöydän käyttö euron!"

  Terveisin,

  kirpputorityöntekijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa että joku on samaa mieltä, en ihan uskaltanut kertoa tunteistani noin suoraan heti alkuun :--D ja kun eniten mua aina naurattaa just se käsittämättömän hölmö "sisustus" - sisustustarrat oli out jo 2005

   ja nyt pystyn miettimään vain niitä hirveitä jonkun hikisessä keittiössä tehtyjä cupcakeja...

   Poista
  2. Upea liiketila taitaakin olla kirpputorin ainoa hyvä puoli :(

   Poista
  3. Myös monella pikkuputiikilla on käytäntö ettei korttimaksuja alle vitosen ostoksista. Ja oi kyllä, korttikoneen pitäminen on KALLISTA. Toki itseänikin vituttaa jos peritään noita 30sentin ostoksia, mutta älytön valittaa noin pienestä kun esim muualla euroopassa voidaan periä korttimaksuista 2, 50 e.

   Äh turhaa urputusta vaan minun mielestäni. Kyseisessä paikassa en ole käynyt, muuten kirppareita harrastellut jo parivuosikymmentä.

   Poista
  4. Muu Eurooppa on eri juttu. Täällä en ole tottunut maksamaan ylimääräistä sitä että saan käyttää pankkikorttiani - käteistä kun itselläni ainakin on todella harvoin mukana.

   Ja viimeksi kun olen maksua veloittavaan pikkuputiikkiin törmännyt, oli vuosi 200X

   Poista
  5. Turhaa urputusta ei ole, kirpputori on huono. Huolimatta siitä, että olet harrastanut kirpputoreja pari vuosikymmentä. Miten se muuten liittyi mihinkään? Varsinkaan, kun et kyseisellä kirpputorilla ole käynyt :D

   Poista
  6. Liittyy siten ettei kukaan ala valittaan etten ymmärrä kirpparimaailmasta mitään. Maksan itse myös lähinnä kortilla, mutta tuntuu mm. hölmöltä kun kirppareilla saa maksaa luotolla. Jep se on nykyaikaa, tiedän. Mielestäni on silti edelleen tyhmä urputtaa koko korttimaksujupakasta. Olkoon kuinka paska kirppari tahansa ja kuinka periaatteista kiinni. Tyylistä ja tavaranlaadusta sekä palvelusta on järkevä valittaa.

   Poista
  7. Tämä korttimaksujupakka on nyt vaan noussut täällä kommenttiboksissa valituksen aiheeksi, vaikka juuri tyyli ja tavaranlaatu (ja hinnoittelu ja kotitekoiset leivonnaiset) eniten tuottavat pettymyksiä. Enkä ole ainoa.

   Poista
 5. Minusta se ei taas tunnu kirpparilta ollenkaan. Olen sen verran monilla kirppareilla ympäri suomea pyörinyt ja pakko sanoa, että Turun kirpparitarjonta on huonoimmasta päästä.
  Ihana -kirppiksella ärsyttää se, että siellä on tavaraa ensinnäkin todella vähän ja se vähäinenkin tavara tuntuu olevan aika hinnakasta. Tai sitten joku myy merkkitavaraa naurettavin hinnoin. Minusta ei kovin onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turun kirpparitarjonta on minusta tosi kiva yleisesti, olen niin tottunut Länsikeskuksen ja Manhattanin isoihin halleihin, joissa olen käynyt äidin ja isän kanssa siitä asti kun ne on avattu melkeinpä viikottain, monesti useamminkin. Suurin osa kaikista tavaroistani ja vaatteistani - koko omaisuudestani - on juurikin Turun kirppareilta hankittu, ja kaikki tarpeellinen ja tarpeeton löytyy tästä kodista! :)

   Ihana Kirppis oli ihana pari ekaa viikkoa.

   Koska Eeva Kolulla oli paikka siellä.

   Poista
 6. Mulle oli jo alkuunsa iso järkytys se, että vanhan kantapaikkani Päiväkodin tilalle tulee jotain tuollaista. Joojoo, se on ollut poissa jo vuosia, mutta vanhan sydäntä kylmää silti :D. Kävin paikassa ensimmäistä kertaa vasta tällä viikolla, kun en ole aiemmin kyennyt. Siitähän oli tehty tosi kaunis ja oli hauska nähdä, millaiset seinät ja lattia paikassa on, baarin aikana kun niitä ei savulta meinannut nähdä.

  Paikan kauniiseen ulkoasuun ja terassiin ihanuus sitten jäikin. Myynnissä oli vain ylihinnoiteltua, huonokuntoista ketjuliiketavaraa eikä palvelukaan erityisen ihanaa ollut, ihan ok -tasoista vain. En oikein ymmärrä, miksi paikkaa on hehkutettu, mutta minulta ilmeisesti meni jotain ohi, kun en käynyt siellä heti keväällä.

  VastaaPoista
 7. LOVELYT!!!!! Tollaset sopivan jellyt.

  VastaaPoista
 8. Ensin valitetaan, kun ei ole kirppareita ja sitten kun sellainen tulee, niin ei osata muuta ku valittaa ja haukkua.. Ei siellä ole pakko käydä, jos kaikki on noin hirveää! :PP

  olen aika ihmeissäni, että tälläisessä tähän asti niin iloisessa ja elämänmyönteisessä blogissa saa lukea edellä näkyviä tekstejä, jopa blogin kirjoittajalta.

  tyyli on muuttunut.. aika rajusti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan kukaan haukkujista sinne enää mene. En mä ainakaan :-D Ellei puheiden mukaan taso ole lähtenyt nousuun... (Mun mielestä kirpputoreja ei ole koskaan liikaa)

   Ja Matka maailmankaikkeuteen on erinomainen blogi, edelleen. Ei elämä ole aina myönteistä ja ainakin itse olen kiinnostunut lukemaan enemmän tämänkaltaista juttua kuin halinallekamaa. Vaikka halinalletkin ovat kyllä mukavia.

   T. Tähän postaukseen jo useamman kommentin kirjoittanut. Kaiketi enemmän kuin muihin blogeihin koskaan yhteensä...

   Poista
  2. Kyllähän siellä käydä voi jos ohi kulkee mutta en mä sinne varta vasten lähde niin kuin keväällä.

   Ja mun mielestä blogista tulee surkea jos kaikki on vaan hyvää ja kivaa. Ihan samalla tavalla kuin joku kosmetiikkablogi menettää mun mielestä paljon jos kaikki tuotteet on aina vaan ihania ja kivoja ja parhaita ikinä.

   Poista