euroviisuja + käytetty kukkakangas

sunnuntai 30. toukokuuta 2010

atrew 007
tämä vähän päätti leipoa johannalle tulisia viisuvalvojaisiin ja näin upeita niistä tuli ! olivat kyllä niin makoisia ettei voi mitään.
taikina:
4 kananmunaa
3 desilitraa sokeria< 150 grammaa sulatettua margariinia
2 desilitraa rasvatonta maitoa
3 teelusikallista vaniljasokeria
3 teelusikallista leivinjauhetta
3 ruokalusikallista kaakaojauhetta
5 desilitraa vehnäjauhoja

kuorrute:
paketti tomusokeria
kuumaa kahvia
vaniljasokeria
sulatettua margariinia pakettia kohti joku 100 grammaa
kaakaojauhetta

ensin vatkataan itsestäänselvästi kananmunat ja sokeri vaahdoksi. ja nyt ei saa sitten yhtään laiskotella vaan se kannattaa oikeasti vatkata vaahdoksi. hyvä keino tietää että on sopivaa kun jos piirtää vähän sillä vatkaimella siihen pintaan jotain, niin kuvio pysyy siinä vähän aikaa !

sitten vain lisätään muut aineet ! minä suosittelen lisäämään kaikki kuivat aineet siivilän läpi niin tulee paljon hienompi rakenne, juhlavampi suorastaan. nuo muut kannattaa myös sekoittaa ensin pieneen määrään vehnäjauhoja.  ja tärkeää on huomata että nyt ei enää missään nimessä vatkailla mitään vaan nostellaan sekaan puuhaarukalla.

tällä ohjeella tulee myös makoisat mokkapalat mutta minä kyllä liputan näiden leivosten puolesta. joten: mokkapalojen ystävä (laiska) kaataa seoksen pellille, leivosten ystävä (yli-ihminen) täyttää muffinivuuat taikinalla. sitä taikinaa saa laittaa ihan piripintaan melkein. sillä tavalla tulee kaunis pyöreä muoto sitten leivokselle kun se uunissa kohoaa.

seuraavaksi nostetaan leivonnaiset uuniin noin 20 minuutiksi ! jos on oikeasti jaksanut vatkata sen vaahdon vaahdoksi ja siivilöidä kuivat aineet, niin tulee kauniita, suloisia ja makoisia leivoksia.

kuorrutteen kanssa lähtökohtana on se, että pellilliseen leivonnaisia menee paketillinen tomusokeria. tai saa sitä vähemmänkin mennä jos tykkää semmosesta litkukuorruteesta, mutta minusta pitää kyllä olla tuommoista paksua, melkein tahnamaista sen.

joten kipataan puolet tomusokerista ensin kulhoon ja lisätään 4 ruokalusikallista kaakaojauhetta, vaniljasokeri ja puolet margariinista ja sekoitetaan lujasti.  sitten kun tuntuu niin lisätään kahvia mutta korkeintaan ruokalusikallinen kerrallaan ! sitten lisätään loput sokerit ja margariini ja kahvia sen verran että tulee paksua tahnaa lopulta.

kun tahna on pursotinpussissa ja leivonnaiset työpöydällä niin pursotetaan sitten se tahna sieltä pussista niiden leivonnaisten päälle.

strösselit yms on varmasti kivoja mutta ihan naurettavan tyhmiä näiden sivistyneiden leivonnaisten päällä.

minä vein siis nuo leivonnaiset johannalle ja syötiin niitä sitten hyvällä halulla sen ja teean kanssa johannan tekemän herkullisen makaroonisalaatin jälkeen. johanna oli myös tehnyt ihan mielettömän kivanmakuista smoothieta:

atrew 001

viisut meni kivasti, saksan suloinen lena oli kiva :] mutta israel jäi oudon kauas kärjestä, mitä tapahtui ??< sitten on eilen ostetun kankaan vuoro; siitä muodostui muutaman tunnin työn jälkeen paita mukava suloinen:
atrew 015

atrew 018

3 kommenttia

  1. Oi, pakko kokeilla noita muffineja! :)

    Tia

    VastaaPoista
  2. mitä noi kortti jutut on..?

    VastaaPoista
  3. tia: kannattaa kyllä, sen verran makoisia olivat !

    saana: kiitoskiitos se onnistui tosi hyvin ja on superihana päällä.

    anonyymi: olipas hassu kysymys, en oikein ymmärtänyt. mutta siis noita lähettelen ympäri maailmaa ja vastaanotan ympäri maailmaa, jos sitä tarkoitit. osoitteita saan postcrossing.comista ja muista mail art blogeista.

    VastaaPoista